Út a tőzsdére
Kibocsátói információk
Éves Jelentés 2013
cee stock exchange group
Adatszolgáltatás / Befektetőknek, végfelhasználóknak / Valós idejű adatok
Cikk nyomtatása
Cikk nyomtatásaCikk küldésebetüméret csökkentésbetüméret növelés
Valós idejű adatok
2007.10.10. szerda 16:30

 

A valós idejű kereskedési adatokat a BÉT kizárólag hivatalos adatszolgáltatóin, vendorain keresztül bocsátja a végfelhasználók: az üzleti és magánbefektetők, az elemzők és a média rendelkezésére.

A BÉT-tel jelenleg szerződésben álló Hivatalos adatszolgáltatók listája és a cégek elérhetőségi adatai megtalálhatók a honlapon.

Az adatok továbbítása és megjelenítése számos különböző formában, felületen történhet: hagyományos terminálos környezetben, nyilvános vagy regisztrációt igénylő internetes felületen, SMS-ben, WAP-on, ügyféltérben elhelyezett felületen, ticker vagy TV ticker formájában.

A befektetési szolgáltatók (bankok, brókercégek) gyakran együttműködnek a vendorokkal, hogy saját ügyfeleiknek az egyéb szolgáltatások – pl. közvetlen internetes kereskedési lehetőség – mellé kereskedési adatokat is nyújtsanak. Az ilyen lehetőségekért kérjük, keresse befektetési szolgáltatóját.

 

A hozzáférés feltételei és költségei

A valós idejű adatokhoz való hozzájutás feltétele – a BUX és BUMIX indexek valós idejű értékeit leszámítva –, hogy a végfelhasználó a BÉT adataira vonatkozó (papíralapú vagy elektronikus) előfizetői szerződést kössön a BÉT valamelyik adatszolgáltatójával. A végfelhasználó a szerződéskötés után ellenőrzött környezetben, a szükséges azonosítási és regisztrációs eljárást követően férhet hozzá a valós idejű adatokhoz.

Az adatszolgáltatók minden felhasználó után, akinek hozzáférést biztosítanak a valós idejű BÉT-adatokhoz, vagy minden olyan eszköz után, melyre ilyen adatot továbbítanak, havi változó díjat fizetnek a BÉT-nek. A BÉT igen kedvező díjakat érvényesít azokra a magánbefektetőkre, akik kizárólag saját befektetéseik kezelése céljából kívánnak hozzájutni a BÉT valós idejű adataihoz.

A vendorok által kínált adattermékek végső ára azonban számos egyéb tényezőtől is függ, például az adattartalomtól és a kiegészítő szolgáltatások körétől (pl. grafikonrajzoló, portfolió-kalkulátor, egyéb tőzsdék adatai stb.). Ezért az adatszolgáltatók által kínált szolgáltatások részleteit, ezek igénybevételének feltételeit és díjait illetően kérjük, forduljanak közvetlenül a BÉT vendoraihoz.

 

 

 
Aktuális
2015 átlag
Név
Árf.
Vált.%
Forg. (mFt)
Változás %: bázisárhoz képest
15 perccel késleltetett adatok
Indexek
index
érték
változás
KEBA Tőzsdei szakvizsga
LEI - Legal Entity Identifier