Az UBM Csoport jelenlegi kizárólagos tulajdonosa, az UB Merchants Kft. 1996-ban szójadara importőrként kezdte el tevékenységét. 2000-től hazánk legnagyobb szójadara behozatalát – a magyarországi import közel 30 százalékát – bonyolítja mind a mai napig. A vállalkozás menedzsmentje felismerte, hogy a tömegtermékek forgalmazása mellett a meglévő ügyfélkörre alapozva a magyar mezőgazdaságban lehetőség volt a termékkínálat jelentős bővítésére is: a szójadara kereskedelmére épülő Fehérje üzletág mellett megalakult a Gabona és a Feed üzletág.

Az UBM Trade a többi cégcsoportba tartozó cég feletti tulajdonosi jogok gyakorlásán túl az egyes tagvállalatok részére általános tanácsadási és menedzsment szolgáltatásokat nyújt. Az UBM 3 fő üzletága a fehérje kereskedelem, a gabona kereskedelem és a takarmányüzletág. Éves szinten több mint 1 millió tonna árut mozgat meg, a 3 üzletág évről évre fej-fej mellett halad és növekszik. Nagyjából egyenlő arányban járul hozzá a cégcsoport eredményéhez, ami óriási stabilitást és biztonságot ad.

Mára a vállalkozás a takarmányozásában felhasznált valamennyi alapanyagot és takarmány-kiegészítőt forgalmazza, biztosítja a hazai állattenyésztő gazdaságok számára. A portfolió folyamatosan bővül: a kereskedelem és gyártás mellett komplex szaktanácsadással is támogatják partnereik sikereit. Az UBM Csoport kiemelten kezeli a K+F területet, és külön figyelmet fordít a leginnovatívabb termékek forgalmazására. A cégcsoport hosszú távú célja a nemzetközi terjeszkedés, így a már jelenleg is meglévő szlovákiai, szerbiai és oroszországi kereskedelmi képviseletek mellett a jövőben szeretne nyitni a horvát, illetve román piacok felé is.

A cég megalakulása óta elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett, anyagi és más módon is folyamatosan támogat több magyarországi karitatív, sport- és gyermeksegítő szervezetet.

Weboldal:

www.ubm.hu

Adatlap az ELITE Growth oldalon: 

www.elite-growth.com/ubmtrade

Kapcsolódó videók:

 

Kapcsolódó hírek:

Magyar vállalatok indították el a londoni tőzsde kereskedését

Hét magyar vállalat vezetője indította el a londoni tőzsde keddi kereskedését abból az alkalomból, hogy részvételükkel startolt el a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Tőzsde Csoport leányvállalataként működő ELITE közös vállalatfejlesztési programja. A BÉT stratégiájával összhangban az ELITE Program célja, hogy nemzetközi színvonalú képzést nyújtson olyan magyar vállalatoknak, melyek később akár egy tőkepiaci forrásbevonást is sikerrel megvalósíthatnak.

Bővebben