15_BET_17_002-Reszvenyfutam_Screenshot_meret_Preview_v2.jpg

A BÉT Részvényfutamon bárki regisztrálhat?

A játékban 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások, a diákok szülei, illetve középiskolai tanárok vehetnek részt, a regisztrációhoz szükséges az iskola nevének megadása, ez minden esetben feltétele a regisztrációnak.

Mikortól regisztrálhatok, mikor indul a játék és meddig tart?

A regisztráció kezdte: 2019. február 18.
A játék indulása: 2019. február 25. 9:00
A játék lezárása: 2019. március 29. 17:00

A játékhoz a fenti idősávban bármikor szabadon lehet csatlakozni.

Regisztrációkor nem találom az iskolám nevét a listában.

A regisztrációs mezőben a város, az OM azonosító vagy az iskola nevét kell elkezdeni gépelni, és a rendszer egy listából automatikusan kiadja a megfelelő találatot. Ha az iskoláját ennek ellenére sem találja a listában, lépjen velünk kapcsolatba a reszvenyfutam@bse.hu címen.

Regisztráltam, de nem kaptam megerősítő e-mailt. Mi lehet az oka?

Előfordulhat, hogy az e-mail szolgáltató spamba teszi, vagy nem engedi át a megerősítő levelet. Ilyenek például a @freemail, a @citromail szolgáltató címei, illetve egyes sulinetes címek. Amennyiben a spam és egyéb mappákban sem találja meg a megerősítő levelet, lépjen velünk kapcsolatba a reszvenyfutam@bse.hu címen.

Regisztráltam, kaptam megerősítő e-mailt, de mégsem tudok belépni.

Amennyiben helyesen adja meg a regisztrációhoz használt e-mail címét és jelszavát, de ennek ellenére sem tud bejelentkezni, lépjen velünk kapcsolatba a reszvenyfutam@bse.hu címen.

2018-ban regisztráltam a játékban, 2019-ban újra csatlakoznom kell?

A 2018-as játék regisztrációi már nem elérhetőek, a 2019-as játékban való részvételhez mindenkinek újra regisztrációra van szüksége, amit az alábbi oldalon megtehet.

Szívesen részt vennék a játékban, de nem sokat értek a tőzsdézéshez. Kaphatok segítséget?

A játékhoz több segédanyag is rendelkezésre áll: a BÉT oldalán a Letölthető anyagok alatt Tőzsde ABC és összefoglaló jellegű prezentációk, a játékfelületen pedig az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv is segíti a tőzsde részleteinek, fogalmainak és folyamatainak megértését.

A játékban igazi pénzzel történik a kereskedés?

A BÉT Részvényfutamban nem igazi, csak a játékban elérhető virtuális tőkével lehet játszani, tehát saját pénzt senkinek sem kell kockáztatni. Minden regisztrált játékos 2 millió forintos virtuális tőkével kezdheti a kereskedést.

Milyen termékekkel lehet kereskedni a BÉT Részvényfutamban?

A játékban a BÉT Prémium kategóriájába jegyzett részvényekkel, a BUX ETF-el (tőzsdén kereskedett befektetési alap, amely a BUX index értékének változását követi), a nemzetközi ETF-ekkel és a BUX határidős termékekkel (december 31-i határidővel) valós idejű árfolyamok mellett tudnak kereskedni a játékosok.

Mire jó a kvíz, és miért érdemes használni?

A BÉT Részvényfutam során minden tőzsdenapon (hétköznapokon) három-három új kvízkérdés válik elérhetővé, amelyekre az adott napon lehet választ adni (hétvégén a hét utolsó kereskedési napjának kérdései még megválaszolhatók). Amennyiben egy játékos mindhárom kérdésre helyes választ ad, úgy a részére 10.000 virtuális forint kerül jóváírásra, mely szabad pénzként ügyletkötésre felhasználhatóvá válik. Sikertelen kvíz kitöltés esetén (legfeljebb két helyes válasz) virtuális forint nem kerül jóváírásra. A kvíz helyes kitöltői közül kisorsolt játékosok is értékes jutalmat nyernek minden játékhét végén.

Milyen nyereményeket kapnak a legjobb játékosok?

A BÉT felajánlásának köszönhetően több százezer forint összértékű díjakat nyerhetnek a legjobban teljesítő részvényfutamosok. A játék végén a legmagasabb értékű portfóliót elérő diákot, tanárt és szülőt 6 fő részére szóló virtuális valóság (VR) élményre felhasználható ajándékutalvánnyal díjazza a Tőzsde. Minden játékhét végén, az adott héten a legnagyobb portfóliónövekedést elért játékos és a kvíz helyes kitöltői közül kisorsolt játékosok egy-egy JBL Flip 3 hangszórót nyernek. A Pénziránytű Alapítvány további különdíjakat ajánl fel a pénzügyi nevelést kiemelten fontosnak tartó középiskolákat és kollégiumokat összefogó Pénziránytű Iskolahálózat legjobban szereplő diákjai és tanárai, valamint a legaktívabb iskolák számára: a 3 legjobban teljesítő diák tabletet, a 3 legjobban teljesítő tanár okostelefont, a 3 legaktívabb iskola pedig projektort kap jutalmul.

Egyéb kérdésem van, de itt nem kaptam rá választ.

Bármilyen egyéb kérdés, észrevétel esetén lépjen velünk kapcsolatba a reszvenyfutam@bse.hu címen.