2021. március 1-től március 31-ig újra megmérkőzhetnek egymással a középiskolás diákok és tanáraik a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékán, a BÉT Részvényfutamon!

A versenyre minden 9-14. osztályos, 14 éves vagy annál idősebb diák, továbbá tanár és szülő jelentkezhet, aki szeretné megtapasztalni, milyen érzés 2 millió forintos virtuális tőkével gazdálkodni.

BÉT_elindítom_reszvenyfutam.png

BÉT_png_darabok-03.png
BÉT_png_darabok-01.png A több mint négy versenyhéten, 21 kereskedési napig tartó játék során a versenyzők valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a Budapesti Értéktőzsdén elérhető termékekkel. A résztvevők emellett a naponta kitölthető kvíz kérdések segítségével növelhetik a befektetésre szánt tőkéjüket. A kérdések megválaszolását segítheti a játékban is letölthető Tőzsde ABC.
BÉT_png_darabok-03.png
BÉT_png_darabok-02.png

A március 31-ig tartó versenyen számos értékes nyereménnyel gazdagodhatnak a legjobban teljesítő részvényfutamosok. Azon versenyzők, akik a játék végén a legmagasabb értékű portfólióval rendelkeznek, Samsung táblagéppel, okosórával és JBL hangszóróval  gazdagodnak. Emellett minden héten, az adott játékhét alatt a legnagyobb portfóliónövekedést elérő játékos egy JBL fülhallgatót nyer.

A BÉT Részvényfutamról
Az összesen 21 kereskedési napot felölelő játék a 14 éven felüli, 9-14. osztályos diákokat, valamint tanárokat és szülőket szólítja meg. A játék időtartama alatt a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett 21 részvénnyel valós idejű árfolyamok mellett, 2 millió forintos virtuális tőke segítségével tudnak kereskedni a játékosok. Ezen felül a napi három tudásanyag bővítést szolgáló kvíz kérdésekre adott helyes válaszokkal is növelhetik profitjukat, amelyekhez több, tőzsdei témakörre kidolgozott oktatási háttéranyag is segítséget nyújt.