Az exkluzív szakmai rendezvényen ezúttal négy feltörekvő vállalkozás mutatkozott be egy-egy prezentáció keretében.

Elsőként a magántőke-befektetések szervezésével, lebonyolításával, illetve vállalatfinanszírozással foglalkozó NAVIGATOR Investments Zrt. debütált, amely az ipari termelővállalatok felvásárlása mellett tanácsadóként is segíti a vállalatfelvásárlási, tőkepiaci forrásbevonási projekteket. A több mint 20 éves vállalatvezetési, tőkepiaci tapasztalattal rendelkező vállalkozás a közeljövőben maga is a BÉT Xtendre készül lépni kibocsátóként.

Ezután következett az 1998-ban alapított ASTRASUN Solar Kft., amely profilja a naperőművek fejlesztése, létesítése, üzemeltetése köré összpontosul, valamint a megújulóenergia-termelésre is kiterjed. A kiemelkedően környezetbarát működést fókuszba állító vállalkozás erőteljes külföldi terjeszkedést tervez.

Az összecsukható konténerek fejlesztésére, gyártására, valamint személyre szabására specializálódott CONTINEST Technologies Zrt. is bemutatkozott a szakmai találkozón. A 2017-ben indult vállalkozás rendkívül dinamikus növekedést produkál, termékeik újabb és újabb felhasználási területeken válnak alkalmazhatóvá, a rendezvényipartól kezdve, az egészségügyön át a védelmi iparig.

Végül a VERTIKAL Group Zrt. előadása következett. A társaság 2015-ös alapítása óta a hazai műanyagipar feltörekvő szereplője, amely a saját termékek és a bérgyártás mellett a kutatás-fejlesztésre és az újrahasznosításra is kiemelt figyelmet fordít. Az ambiciózus növekedési tervekkel rendelkező vállalkozás célja, hogy egy, a körforgásos gazdálkodás modelljébe illeszkedő, a környezetvédelem terén élen járó, fenntarthatóságot szem előtt tartó műanyagipari vállalattá váljon.

A befektetői prezentációkat követően a közönség tagjai – többek között hazai intézményi befektetők, alapkezelők, kockázatitőke-befektetők, angyalbefektetők, valamint tőkepiaci tanácsadók, ügyvédi irodák képviselői – kérdéseket tehettek fel a vállalatvezetőknek, a további beszélgetésekre, kapcsolatépítésre pedig a szakmai programot követő networking esemény adott alkalmat.

A BÉT Xmatch rendezvények 2019 novemberi indulása óta a tőzsde eddig összesen 17 zártkörű tőkebefektetést kereső cégnek adott bemutatkozási lehetőséget. A gyakorlat azt mutatja, hogy a BÉT Xmatch hatékonyan illeszkedik mind a Budapesti Értéktőzsde kis- és középvállalati szektort támogató szolgáltatásainak palettájába, mind pedig a dinamikusan növekedő, szintlépést ambicionáló cégek stratégiájába. A találkozók sikerét az elért eredmények is igazolják – a BÉT Xmatch eddigi előadói közül öt cég, a DM-KER, a Gloster, az OXO Technologies, a NAP és az ÉPDUFERR is sikeresen regisztrált a BÉT Xtend piacra a zártkörű tranzakciók végrehajtása után. Közülük a DM-KER már a BÉT szabályozott piacára is továbblépett, részvényei 2022 márciusa óta a Standard kategória papírjai között forognak.

A sikeres rendezvények mellett 2021 őszén elindult a BÉT Xmatch másik szolgáltatása is, a betxmatch.hu platform. A zárt online felületen a vállalatok, befektetők és tanácsadók a rendezvényeken kívül is kapcsolatba léphetnek és információkat oszthatnak meg egymással.