A több mint 200 fős eseményen  Kelet-Közép-Európa és hazai tőzsde vezetői osztották meg nézeteiket, várakozásaikat a fejlődési, növekedési lehetőségekről, majd a panelbeszélgetésen a regionális befektetési szolgáltatók képviselői folytattak eszmecserét a hazai tőzsde jelenlegi helyzetéről.

A konferenciát dr. Balog Ádám, az MKT elnökségi tagja, a BÉT Igazgatóságának tagja, az MKB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitotta meg, majd Ivana Gažić, a Zágrábi Tőzsde elnöke, Siniša Krneta, a Belgrádi  tőzsde vezérigazgatója, Ludwik Sobolewski, a Bukaresti Tőzsde vezérigazgatója tartottak előadást, míg a hazai kormányzati oldalt Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára képviselte.

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, a BÉT elnöke és az MKT Pénzügyi Szakosztályának elnöke előadásában szó esett a BÉT 2016-2020 közötti időszakra vonatkozó stratégiájáról, az állami vállalatok tőzsdére viteléről és a KKV-k forrásbevonási lehetőségéről. Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója a záróbeszédében pedig elmondta, egy ilyen szakmai konferencia egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy a hazai közgazdasági, tőzsdei élet meghatározó személyei találkozzanak egymással és bízik benne, hogy a Magyar Közgazdasági Társasággal közösen szervezett konferencia az eseménysorozat első állomásának tekinthető.

A Magyar Közgazdasági Társaság a magyar közgazdászok legrégebbi szakmai szervezete. Az 1894-ben alapított – és ezzel Európában is az egyik legpatinásabb – közhasznú egyesületnek jelenleg mintegy öt és félezer tagja van. Az MKT társaság mintegy tucatnyi szakosztályt működtet, és csaknem valamennyi megyében vannak helyi szervezetei, amelyek rendszeresen előadásokat, vitákat, konferenciákat rendeznek. A társaság Pénzügyi Szakosztálya – e konferencia egyik szervezője – több mint ezer fős taglétszámával az MKT legnagyobb szakosztálya.