A Budapesti Értéktőzsde stratégiájának egyik alappillére a hazai KKV-k növekedésének és tőkepiaci megjelenésének támogatása. 2024 tavasza óta a Tőzsde a középvállalati szolgáltatásait egységes, átlátható keretek között, a BÉT Mentor égisze alatt nyújtja, amely átfogó támogatást kínál a KKV-k számára az oktatás és tudásmegosztás, a finanszírozás és a kapcsolatépítés terén.

A BÉT és az ELITE közötti együttműködés 2017-ben indult útjára, és sikeres éveket tudhat maga mögött. A partnerség célja, hogy komplex módon támogassa a magyar vállalkozások növekedését: új nemzetközi üzleti és kapcsolatépítési lehetőségeket teremtsen számukra, valamint elősegítse a modern vállalatirányítási gyakorlatok és finanszírozási megoldások megismerését, alkalmazását. A BÉT és az ELITE megújult együttműködésének köszönhetően a hazai cégek továbbra is elérhetik az ELITE által kínált nemzetközi oktatási programot.

„A BÉT célja, hogy még több magyar vállalat számára tegye lehetővé a fenntartható növekedést, a stratégiai tervezést és a tőkeági forrásbevonást. A középvállalatok a hazai gazdaság gerincét alkotják, miközben kiemelt jelentőségűek a tőkepiaci ökoszisztéma bővülése szempontjából is. Az ELITE-tel való együttműködésünk megújítása stratégiai fontosságú lépés, hiszen eddig is számos tőzsdei sikertörténetet segített életre. Mi a jövőben is minden lehetséges eszközt és tudást igyekszünk biztosítani a vállalatok számára ahhoz, hogy ez a sikerszéria folytatódjon” – emelte ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

„Büszkén erősítem meg elkötelezettségünket, hogy támogassuk a magyar vállalatok fejlődését a szélesebb páneurópai ökoszisztémán belül. A Budapesti Értéktőzsdével való hosszú távú partnerség megújítása megerősíti a törekvéseinket, hogy a magyar magáncégeket tőkéhez segítsük, és támogassuk határokon átnyúló növekedésüket. Az ELITE átfogó programja értékes eszközökkel látja el a kis- és középvállalkozásokat – az oktatástól és a tudásmegosztástól kezdve a finanszírozáson át a hálózatépítésig –, amelyek képessé teszik őket a növekedésre és további sikerek elérésére. Az elmúlt évek során 19 ágazatból több mint 60 magyar vállalat csatlakozott az ELITE közösségéhez, amelyek 1,6 milliárd euró összbevételt generáltak. Bízunk abban, hogy ez a partnerség a jövőben újabb növekedésorientált vállalatokat vonz majd, lehetővé téve számukra, hogy még többre váljanak képessé, és sikeresen terjeszkedjenek az európai piacon” – fogalmazott Marta Testi, az ELITE-Euronext Csoport vezérigazgatója.

Az együttműködés megerősítését kísérte egy exkluzív rendezvény is, ahol a résztvevők megismerhették a KKV-k növekedését támogató finanszírozási alternatívákat és az ELITE egyedülálló értékajánlatát. A délután folyamán a BÉT Mentor és az ELITE alumni közösségének tagjai – egy makrogazdasági bevezetőt követően – a forrásbevonás különböző csatornáiról, a hitelgaranciákról és a vállalati treasuryről hallhattak szakmai előadásokat. Az ezt követő ELITE workshopon először az ELITE milánói képviselői mutatták be az általuk kínált lehetőségeket, rávilágítva, hogyan tudják támogatni a hazai vállalkozások fejlődését. Majd két komoly növekedési pályát befutó és sikereket elérő ELITE-es „öregdiák”, a Gloster és a Kometa vezetői osztották meg sikertörténetüket, bemutatva, hogyan segítette őket útjukon az ELITE.

Az ELITE-ről

A 2012-ben a Borsa Italiana által indított, és jelenleg a Euronext tőzsdecsoport részeként működő ELITE európai középvállalatoknak nyújt közösséget, támogatva őket a növekedésben és a forrásbevonási csatornákhoz való hozzáférésben. Az ELITE célja, hogy finanszírozáshoz, tudáshoz és kapcsolatokhoz segítse a vállalkozásokat, így teremtve meg hosszú távú és fenntartható növekedésük alapjait. Az ELITE egyedülálló szolgáltatásokkal és megoldásokkal, mindenekelőtt oktatással és mentorálással segíti a cégeket a stratégiaalkotásban és üzleti lehetőségeik kiaknázásában. Emellett megmutatja, az ambiciózus vállalkozások hogyan gyorsíthatják fel fejlődésüket, és hogyan férhetnek hozzá az igényeiknek leginkább megfelelő finanszírozási lehetőségekhez, legyen szó akár a kosárkötvényekről, intézményi befektetőkről, magántőkéről, kockázati tőkéről vagy a tőkepiacokról.

Az ELITE közössége több mint 2000 európai vállalatot és 200 partnert ölel fel, és eddig mintegy 1200 vállalati tranzakció létrejöttét és 20 milliárd eurós tőkebevonást segített elő. Az ELITE és a Budapesti Értéktőzsde partnersége keretében magyar cégek 2017 óta csatlakozhatnak a Programhoz, így a hazai ELITE-közösség immár több mint 60 tagvállalatot számlál.

További információ: elite-network.com; LinkedIn: #weareELITE

Sajtókapcsolat