A szakmai találkozó nyitóbeszédét Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója tartotta, aki a kötvénypiac aktuális helyzetével, valamint a makrogazdasági környezet kapcsán is megosztotta gondolatait a publikummal. Ezt követően dr. Dobrocsi László, a BÉT igazgatója az Xbond piac eredményeibe, illetve többek között a kötvények életciklusaiba, és a forgalomban tartás kötelezettségeibe nyújtott betekintést.

Ábrahám Csenger, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője előadásában a Növekedési Kötvényprogram céljait, tapasztalatait és eredményeit mutatta be, a zöld kötvények térnyerésére is kitérve.

A hitelminősítés különböző aspektusai szintén megjelentek a szakmai fórumon – Gáspár Barna, a Scope Ratings associate directora többek között a minősítések mögött húzódó metódusokat, a Scope monitoring tevékenységét, illetve a menedzsmentek szerepét is érintette előadása során.

A kávészünetet követően Nagy Péter Gábor, a Budapesti Értéktőzsde igazgatója a kötvénykibocsátáson túli tőkeági forrásbevonási lehetőségeket ismertette a résztvevőkkel, amelynek során kitért a BÉT középvállalati szolgáltatáspalettájának elemeire is.

A fórumot dr. Barnóczki Péter, az MNB igazgatója és dr. Sárfy Katalin, az MNB jogásza zárta közös előadásával, amelynek középpontjában a piaci visszaélésről szóló rendelet (MAR) alapvető szabályai, a bennfentes kereskedelem jellemzői álltak, esettanulmányok által is megtámogatva.

A szakmai rendezvény az előadások mellett a networkingre is teret biztosított – ennek jegyében a szakmai programokat követően hideg büféebéddel zárult az esemény.