A fórum keretében hasznos előadásokat láthattak az érdeklődők az Xbond kötvénypiac forgalomban tartási szabályairól, a Növekedési Kötvényprogramban résztvevő Kibocsátókra vonatkozó tájékoztatási kötelezettségekről, továbbá a piaci visszaélések megelőzésével (MAR) kapcsolatos alapvető szabályokról.

A rendezvénysorozat keretében először, a hitelminősítés felülvizsgálati szempontjairól: környezet, metodológia, transzparens befektetői tájékoztatásról is előadást láthattak az érdeklődők, a Scope Ratings előadásában.

A fórum témakörei között szerepelt továbbá a BÉT ESG jelentéstételi ajánlásai, valamint előadást láthattak az érdeklődők arról, hogy a Budapesti Értéktőzsde milyen szolgáltatásokkal tudja segíteni és támogatni a kibocsátókat a tőkepiaci és részvénypiaci megjelenés érdekében.

A BÉT szakértői mellett az előadásokat az MNB részéről Dávid Richárd főosztályvezetőtől, Dr. Barnóczki Péter igazgatótól, Balla Zoltán osztályvezetőtől, Dr. Sárfy Katalintól és Gáspár Barnától, a Scope Ratings társigazgatójától láthatták az érdeklődők.