A BÉT 2016-ban honosította meg a fejlődni vágyó vállalatokat megcélzó, nemzetközi vállalatfejlesztési képzést, az ELITE Programot. A program során átfogó vállalatirányítási és szervezetfejlesztési ismeretszerzés mellett hazai és nemzetközi kapcsolatépítésre is lehetősége nyílik a vállalatoknak. A december 7-i esemény alkalmával a vállalatirányítás, a változásokhoz való alkalmazkodás és a tőkebevonás került középpontba.

Az eseményt Máté-Tóth István, a BÉT vezérigazgató-helyettese nyitotta meg, majd Dr. Pintér Attila, a PV Partners Ügyvédi Iroda irodavezető partnere a dinamikusan növekvő startup vállalkozásoknál (scale-upok) alkalmazott vállalatirányítási rendszerekhez nyújtott áttekintést, hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt.

A Concorde MB Partners részéről Endrődi András partner és Szendrői Gábor ügyvezető partner a hazai középvállalatokra jellemző irányítási és kontroll eszközök kapcsán az értéknövelő stratégiai képességeket és az ESP módszertan dimenzióit vették sorra.

Egy rövid kávészünetet követően dr. Várszegi Sarolta, a Várszegi Ügyvédi Iroda ügyvédje abban kínált támpontokat a résztvevőknek, hogy milyen módon és eszközökkel idomuljon egy növekvő cég szervezete a változásokhoz.

A hagyományos előadások sorát Vitkovics Péter, a Változásmenedszerek.hu válság és változás menedzsere zárta. Az előző témához kapcsolódóan a változások növekvő vállalkozások életében betöltött szerepéről beszélt, elsősorban a tőkebevonás, mint vállalatfejlesztési eszköz szempontjából.

Egy újabb szünet után esettanulmánnyal folytatódott a szakmai délután, amelyet a Gloster Infokommunikációs Nyrt. részéről Szekeres Viktor alapító, és Oszlánszki Péter HR- és szervezetfejlesztési vezető prezentált.

A Corporate Governance Napot hidegbüfés vacsora, és networking esemény zárta.