A hazai kötvénykibocsátás tovább szélesíti az Eximbank finanszírozási bázisát, illetve a rendelkezésre álló forrásbevonási eszközöket. A kibocsátás ezáltal tovább erősíti, hogy az Eximbank a hazai exportáló vállalkozások számára hatékony finanszírozási megoldásokat szolgáltathasson, egyúttal a forrásköltségek alacsonyan tartásával az állami költségvetési erőforrások felelős felhasználásához is hozzájárul.

Külgazdasági ösztönző eszközként az Eximbank, a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-vel közösen arra törekszik, hogy - megteremtve a finanszírozáshoz szükséges kedvező feltételeket – továbbra is sikeresen támogassa a magyar exportszektor bővülését.

„Forrásbevonási terveinkkel összhangban a magyar jog alatti kötvénykibocsátás sikeresen bővítette a bank forrásállományát. A kötvénykibocsátás lehetővé teszi, hogy hazai megtakarítóktól az Eximbankon keresztül kedvező források jussanak el hazai exportáló vállalkozásokhoz. Egyúttal nagy örömünkre szolgál, hogy a tranzakció számottevő mértékben hozzájárul a hazai tőkepiac fejlesztéséhez.” mondta el Urbán Zoltán az EXIM vezérigazgatója.

A kibocsátás kapcsán Végh Richárd a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója hozzátette: „Stratégiánk kiemelt célja, hogy minél többen válasszák a Budapesti Értéktőzsdén keresztül történő forrásbevonást, ezért nagy öröm számunkra, hogy az Eximbankot új szereplőként köszönthetjük a kibocsátók körében. Az EXIM EUR kötvényeinek bevezetése jól mutatja, hogy a BÉT a forrásbevonásnak sokféle módjára nyújt lehetőséget.”