A BÉT évek óta nagy hangsúlyt fektet a fiatalok, valamint a lakosság pénzügyi edukációjára, az alábbi kezdeményezésekkel:

  • BÉT Akadémia lakossági tőzsdetanfolyam: Az ingyenes eseményeken a magyar tőkepiac meghatározó szakértői mutatják be a tőzsde világát olyan témákra fókuszálva, mint a hazai és külföldi részvénybefektetések, aktuális piaci trendek vagy az eszközallokáció. 
  • BÉT Részvényfutam: középiskolásoknak szóló online játék, melynek célja a befektetői tudatosság növelése és a tőzsdei ismeretek bővítése. A 2016 óta megrendezett, nagy sikerű online játék segítségével a játékosok, középiskolai diákok és tanárok, igazi vagyonuk, pénzük kockáztatása nélkül ismerhetik meg a tőzsdei kereskedés világát, hasznos tőkepiaci, üzletkötési tapasztalatokat és tudást szerezhetnek. 
  • Tőzsdelátogatások: a BÉT rendszeresen szervez ingyenes, oktatási célt szolgáló látogatásokat iskolai csoportok számára, ahol a résztvevők egy interaktív előadás keretében ismerkedhetnek a tőzsde világával, valamint kipróbálhatják a BÉT kereskedésnyitó csengőjét is. 
  • A BÉT rendszeresen tart egyetemi, szakkollégiumi hallgatók részére szakmai előadásokat, valamint részt vesz szakmai konferenciákon is.

Az oktatási célú kezdeményezések mellett a BÉT évek óta támogatja a Csodalámpa Alapítványt is, ahol a cél beteg gyermekek kívánságainak megvalósítása – váratlan örömet és erőt adva ezzel a hosszú kezelések elviseléséhez. Az anyagi támogatás mellett a BÉT munkatársai a kívánságok teljesítésében is részt vesznek.