Külön szekcióban szerepelnek:

  • a tulajdonviszonyt megtestesítő értékpapírok (azonnali piac),
  • a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok (azonnali piac),
  • a határidős és opciós termékek (származékos piac),
  • az áru alapú termékek (azonnali és származékos piac).

A tőzsdei kereskedő cégek kereskedési jogukat szekciónként szerezhetik meg, így az egyes piacokon kereskedő cégek köre jelentős eltérést mutat.

Részvény szekció:

A részvény szekcióban alapvetően tulajdonviszonyt megtestesítő értékpapírokkal (részvények, befektetési jegyek) lehet kereskedni, és ebben a szekcióban kaptak elhelyezést a strukturált termékek (certificate-ok, ETF-ek). Speciális értékpapírként ebben a szekcióban szerepelnek a kárpótlási jegyek.

Hitelpapír-szekció:

A hitelpapír-szekcióba tartoznak a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, így az állampapírok (diszkont kincstárjegyek és államkötvények), valamint a vállalati kötvények és a jelzáloglevelek.

Származékos szekció:

A BÉT származékos szekciója részvény és index alapú, deviza alapú határidős, valamint opciós termékeket tartalmaz.

Áruszekció:

A BÉT és a Budapesti Árutőzsde piacainak 2005. novemberi összeolvadását követően a BÉT-en lehet áru, elsősorban gabona alapú termékekkel kereskedni. A többi szekciótól eltérően itt azonnali és származékos ügyleteket is lehet kötni.

BÉTa Piac:

A BÉTa Piacon külföldi részvényekkel lehet biztonságosan, egyszerűen, kényelmesen és kedvező költségek mellett kereskedni forintban. A folyamatosan bővülő termékpalettára a külföldi piacok leglikvidebb és legérdekesebb befektetési lehetőséget kínáló részvényei kerülnek regisztrálásra. A BÉTa Piacon megvásárolt részvény teljesen megegyezik a külföldi tőzsdéken jegyzett részvényekkel, tehát az értékpapírok azonosítására szolgáló kód (ISIN kód) is azonos.

BÉT Xtend piac:

Az Xtend piac egy a BÉT által üzemeltetett multilaterális kereskedési platform (MTF), ahol közepes méretű vállalatokba lehet befektetni. Az Xtend célja elsősorban a tőkepiaci nyilvános megjelenés könnyítése a hazai középvállalatok számára.

BÉT Xbond piac:

A BÉT Xbond piac egy multilaterális kereskedési platform (MTF), amely 2019 július óta áll rendelkezésre a nyilvános kötvénykibocsátásban gondolkodó vállalatok számára, könnyített feltételek biztosítása mellett.