A betont újraálmodó Ivanka 2002-ben alakult, amikor Ivánka Katalin és férje, András Kanadából hazatérve elkezdte megújítani ezt a régóta használt anyagot. Gyönyörű padló- és falburkoló elemeik hamar népszerűek lettek itthon, és azt tervezték, hogy nem maradnak meg a manufakturális keretek közül. Tizenegy éve Japánban figyelt fel rájuk az építészszakma, ekkor döntötték el, hogy kilépnek a külföldi piacokra is. A vállalatba 2012 márciusában a Docler Investments 240 millió forinttal szállt be, ebből tették meg az első lépéseket a gépesített gyártás felé.

Mára e befektetés sokszorosa a cégérték, cash flow szempontból is kiválóan teljesítenek, megállnak a saját lábukon. Három-öt éves távlatban ismét méretkategóriát terveznek váltani, tíz-hússzoros növekedési potenciált látnak a társaságban. Ehhez szükség lehet szakmai befektetői tőkebevonásra, illetve átstrukturálásra, amelyet részben el is kezdtek, hiszen már 100 fős középvállalattá cseperedtek. Az idei év a portfóliótisztítás, az üzletági megkülönböztetés, a gyártókapacitás-bővítés és technológiai fejlesztések jegyében telik.

Megrendelésállományuk túlnyomó részét a homlokzati rendszerek s a hozzájuk kapcsolódó mérnöki szolgáltatások adják. Legutóbb 18 ezer négyzetméter betonburkolatot szállítottak Indiába, egy Lakhnauban épülő kórház homlokzatához. A legrégibb és második legfontosabb divízió a belsőépítészeti burkolatoké. Idetartoznak a nagy volumenű szállodai projektek, mint az amszterdami Hotel W, amely a Starwood lánc tagja. Ez évtől külön üzletágként jelenik meg a kül- és köztéri elemeket, bútorokat gyártó részleg. Jelentős k+f és innovációs tevékenységet is folytatnak, ilyen például a világhírű Zaha Hadid Építészirodának készülő lépcsőszerkezet, mely statikai és mérnöki munkát is magában foglal.