Kevés olyan magyar kkv van, amelynél délután öt órát követően már nem találkozhatunk egyetlen munkavállalóval sem, de a ShiwaForce.com sikerét részben ebben látja Kovach Anton alapító-vezérigazgató. A társaságnál hisznek a lapos szervezetben, a fejlesztéseken dolgozó csapatoknak nincs főnöke, együtt döntenek a teendőkről. Az agilis fejlesztési környezetet kevés más hazai cégnél sikerült ilyen jól meghonosítani, de a vezető szerint ez mind nagyon fontos a kreatív és innovatív munkához, ahogy az is, hogy a munkatársak kipihentek legyenek.

A szabadidő a társaság létrejöttében is fontos szerepet játszott: a kárpátaljai alapító 17 évesen jött át Magyarországra, és villamosmérnök-hallgatóként hétvégenként volt ideje programozni, mert nem tudott olyan gyakran hazautazni, mint társai. A megrendelések pedig olyan gyorsan jöttek, hogy a kollégiumi ismerőseit is be kellett vonnia. Ekkor döbbent rá, hogy tulajdonképpen már vállalkozó.

A 2011-ben alapított ShiwaForce nagyvállalatok akár sok tízezer oldalból álló intra- és internetes oldalainak, illetve webáruházainak egységes kezelését oldja meg. A társaságok digitális transzformációjában segítenek, a banki és telekommunikációs szektorban lerövidítik a fejlesztési időket, egy gombnyomásos élesítést, felhőmegoldásokat vezettek be.

Nagyvállalati ügyfelekkel a háta mögött a vállalkozás gyors növekedésbe kezdett a saját cash flow-ra alapozva. Számos intézményi és magánbefektetővel tárgyaltak, s az utóbbiakat választották, már csak a személyes bizalom miatt is. Legújabb fejlesztésük – amelybe az állami Széchenyi Tőkealap is betársult – a Karma Platform. A jelentős nemzetközi visszhangot elért megoldás lényege, hogy Excel-fájlokból lehet könnyen használható és módosítható, felhasználóbarát programot, valamint mobilalkalmazást készíteni. A további fejlesztésekhez most keresik a befektetőt, ezekre alapozva több tízmilliárdos árbevételű céggé akarnak nőni.