A Takarék Csoport több mint egymillió ügyfelet szolgál ki és mindennap több mint 750 fiókot nyit szerte az országban. Magyarország ötödik legnagyobb bankcsoportjához tartozik a regionális takarékszövetkezetek mellett a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt., a takarékok központi bankja, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt., a Takarék Jelzálogbank Nyrt., valamint egyéb, faktorálással, lízinggel, informatikával, alapkezeléssel és más kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó társaságok, leányvállalatok.

A BÉT-en 2001 óta forognak a Takarék Jelzálogbank Nyrt. – a hazai jelzáloglevél-piac legelső kibocsátója – jelzáloglevelei, azóta a bank nyolc alkalommal nyerte el Az év legjobb hitelpapír-kibocsátója díját. A Takarék Jelzálogbank A törzsrészvényei 2003 óta forognak a budapesti tőzsdén a prémiumkategóriájú cégek papírjai között, tagja a vezető hazai részvénykosárnak, a BUX-nak, valamint a közepes és kiskapitalizációjú társaságok részvényeinek áralakulását reprezentáló BUMIX-nak.

A takarékszövetkezeti szektor korszerűsítése sok százezer ember és vállalkozás életét teheti jobbá, könnyebbé. Az átalakítás legfobb céljai a versenyképesség növelése, továbbá az üzleti és szervezeti korszerűsítés. Erről szól a Takarék Csoport egyhangúlag elfogadott üzleti stratégiája, amelynek középpontjában egy ízig-vérig modern, univerzális bank kialakítása áll, amely a jelenlegi takarékok fokozatos, országos fúziójának eredményeként jön létre az idén.

A munka sikerét mutatja, hogy miközben még tart az évekkel ezelőtt elkezdett átalakítás, amely komoly ráfordításokat igényel, a Takarék Csoport tavaly jelentősen növelte a teljesítményét: egy év alatt 20 milliárd forinttal javította és pozitívba fordította adózás előtti eredményét.

Az egységes Takarékbank létrehozásával lehetővé tesszük, hogy ügyfeleink bárhol az országban, bármely Takarék-fiókban tudják intézni a pénzügyeiket. Megújítjuk a termékeinket is, aktívan beszállunk a digitalizációba. Egész generációkat, családokat fogunk kiszolgálni. Tovább erősítjük a jelenlétünket a kkv-k körében és az agráriumban. Mindezen felül egy jól működő Takarék Csoport jelentős mértékben hozzájárul a hazai bankszektor hatékony és stabil működéséhez, a nemzetgazdaságban játszott szerepének erősítéséhez, az ország versenyképességének fokozásához.

Néhány éve elhatároztuk, hogy közösen, közös úton megyünk tovább. Merész dologra vállalkoztunk, de egy szakadékot sem lehet két ugrással átugrani. Hiszem, hogy egyedül ez vezethet sikerre, és hiszem, hogy ez a siker mindannyiunk sikere lesz: az ügyfeleinké, a takarékoké, a helyi közösségeké, családoké és végső soron az egész országé.