bet50_csanyi

Csányi Sándor
Elnök-vezérigazgató, OTP Bank

1974-ben a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán okleveles üzemgazdász, 1980-ban a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen okleveles közgazda diplomát szerzett. Pénzügy szakos közgazda, bejegyzett könyvvizsgáló. Az egyetem után a Pénzügyminisztérium Bevételi Főigazgatóságán, illetve a Pénzügyminisztérium Titkárságán dolgozott, majd 1983-tól 1986-ig osztályvezető volt a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Minisztériumban. 1986-tól 1989-ig a Magyar Hitel Bank Rt.-nél főosztályvezető. A K&H Bank vezérigazgató-helyettese 1989 és 1992 között. 1992-től az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Tagja az egyik legjelentősebb nemzetközi kártyatársaság, a MasterCard európai tanácsadó testületének, valamint alelnöke a MOL Nyrt. Igazgatóságának, társelnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ), valamint a Kínai-Magyar Üzleti Tanács társelnöke. Az MLSZ elnöke 2010. július óta, 2015 márciusától az UEFA Végrehajtó Bizottságának tagja. 2017 áprilisától a FIFA Tanácsának tagja, 2018 februárja óta a FIFA alelnöke.

bét50_végh_richárd

Végh Richárd
Elnök-vezérigazgató, Budapesti Értéktőzsde

Végh Richárd 2016. január 1-től a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója és 2017. március 16. óta egyben elnöke is. 2013 októbere és 2015 decembere között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Tőkepiaci Felügyeleti Igazgatóságának igazgatójaként irányítása alá tartozott a hazai tőkepiaci intézmények felügyelete, bennfentes kereskedelemmel, piacmanipulációval kapcsolatos piacfelügyeleti vizsgálatok lefolytatása, továbbá a tőkepiaci kibocsátói engedélyek kiadása. 2004 és 2013 között a Budapesti Értéktőzsde Üzletpolitikai Igazgatóságán dolgozott különböző pozíciókban.


bet50_balogadam

Balog Ádám
Vezérigazgató, MKB Bank Zrt.

 

2015 júliusa és 2016 júliusa között az MKB Bank Zrt. Elnök-vezérigazgatója, 2016 júliusa óta az MKB Bank Zrt. Vezérigazgatója. 2013 márciusa és 2015 júliusa között a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és a Monetáris Tanács tagja, 2010-2013 között Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára. 2002-től a GE Tungsram Lighting Zrt.-nél, 2003-2010 között a Pricewaterhouse Coopers Könyvvizsgáló és Gazdasági Tanácsadó Kft. adó területén dolgozott. Okleveles közgazdász és jogász. A Budapesti Értéktőzsde Igazgatóságának tagja, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöke.

bét50_luca

Luca Peyrano
Vezérigazgató, ELITE

A Londoni Tőzsdecsoport leányvállalata, az ELITE vezérigazgatója. Tőzsdei pályafutását, akkor már 15 év vállalati területen szerzett tapasztalattal a háta mögött, 1999-ben kezdte az Olasz Értéktőzsdén, ahol a tőzsdei bevezetésekértfelelt. Később a kis- és középvállalati piacért volt felelős egészen 2007-ig. A Londoni Értéktőzsdével való összeolvadást követően az elsődleges piacok kontinentális európai vezetőjévé nevezték ki, majd 2016-ban foglalta el jelenlegi pozícióját mint az ELITE vezérigazgatója. Diplomáját üzleti adminisztrációból szerezte a Bocconi Egyetemen, majd MBA mesterképzését az IMD-n végezte.


bet50_krisan

Krisán László
Vezérigazgató, KAVOSZ

Krisán László a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara EU-forrásokkal kapcsolatos ügyekért felelős alelnöke, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége kereskedelmi tagozatának elnöke. A mikro-, kis- és közepes vállalkozások finanszírozási szakértőjeként a magyar gazdaság gerincét jelentő kkv szektor fejlődésének elkötelezett híve és aktív szerepvállalója. Hivatásának szerves része a jövő generációért történő felelősségvállalás is, mely tükröződik a Budapesti Corvinus Egyetem konzisztóriumában elnyert elnöki kinevezésében is.  Dr. Berta Adrienn
Ügyvezető igazgató, Üzletirányítási Igazgatóság, MFB

Több éves vezetői, vállalati finanszírozási és vállalati jogi, valamint banki behajtási tapasztalattal rendelkező szakember. Az angol szak és a Szegedi Tudományegyetem Jogász képzésének elvégzése után a Baker & McKenzie Ügyvédi Irodában és az Imre és Társai Ügyvédi Irodában dolgozott ügyvédjelöltként. 2007-ben az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt.-nél helyezkedett el menedzserként, 2009-ben tett jogi szakvizsgát, később szakközgazdász képesítést is szerzett. 2009-től a CIB Banknál dolgozott különböző területeken: felelt a behajtási stratégia végrehajtásáért, majd a Jelzálogház Refinanszírozási vezetői, a Nagyvállalati és Projektfinanszírozási Behajtási vezetői, végül a Vállalati és Lakossági Behajtási vezetői pozíciót töltötte be. A Magyar Fejlesztési Banknál az Üzletirányítási Igazgatóság ügyvezető igazgatója.

bet50_mullner

Müllner Zsolt
Vezérigazgató, Wallis Asset Management

Müllner Zsoltot 2007-ben nevezték ki a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatójának, és ezzel együtt a Graboplast Zrt. és WING Zrt. igazgatóságának tagja lett. 2013-tól a Venturio Kockázati Tőke-alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöki pozícióját is betölti. Meghatározó szerepe van többek között az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. létrehozásában, melynek alapítása óta igazgatósági tagja, valamint a Wallis Csoport autós üzletágának az Altera Vagyonkezelő Nyrt.-n keresztüli folyamatban lévő tőzsdére vitelében. 1994-2004 között a Wallis Motor, a BMW magyarországi vezérképviseletének ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. Korábban a Wallis Auto Holding elnök-vezérigazgatójaként, majd 2000-től a Wallis Zrt. igazgatósági tagjaként is dolgozott. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát.


bet50_steinbach

Martin Steinbach
Partner, IPO Leader Global and EMEIA, EY

 

Martin Steinbach több mint húsz évet töltött a vállalati pénzügyek területén. Különböző menedzseri pozíciókat töltött be a befektetési banki, magántőke-, IT-, valamint az értékpapírpiacon is. Szaktudása kiterjed az IPO-kra és SPO-kra, az egyesülési-felvásárlási tranzakciókra, befektetői kapcsolatokra, valamint magántőke befektetésekre. Egyedi, kiterjedt szakmai tapasztalata és háttere egyszerre ötvözi a befektetői, kibocsátói, banki, tanácsadói, illetve értékpapír területen szerzett nézőpontokat. 2011 óta felelős a német, svájci és osztrák EY IPO és kibocsátói szolgáltatásokért. 2012 óta az IPO-k vezető felelőse Európa, a Közel-Kelet, India, valamint Afrika területén, 2016 óta pedig globális IPO-vezető.

bét50_margaret

Dezse Margaret
Partner, tranzakciós tanácsadás, EY

Dezse Margaret az EY Tranzakciós Tanácsadási Üzletág vezető partnereként széleskörű ismeretekkel rendelkezik a vállalatfelvásárlás, fúzió és cégértékelés területeken. Az elmúlt 23 évben számos iparágban szerzett tapasztalatot. Szakértő tanácsadóként privatizációkban, hazai és nemzetközi cégek befektetési stratégiájának kialakításában, valamint felvásárlási vagy éppen értékesítési folyamatokban vett részt.

bet50_paulovits

Paulovits Márton
Igazgatóhelyettes, Kibocsátói Akvizíciók Igazgatóság, Budapesti Értéktőzsde

 

Paulovits Márton 2016 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Kibocsátói Akvizíciós Igazgatóság csapatának, melyet 2017 októberétől vezet. 2011-től különböző nemzetközi tanácsadó cégeknél dolgozott. 2012-ben szerezte MSC diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem befektetés-elemző szakirányán. Szakmai fókuszterületei a potenciális tőzsdei kibocsátókkal kapcsolatos stratégia kidolgozása és végrehajtása, a jelöltek számára szakmai segítségnyújtás és tanácsadás, tőkepiaci ökoszisztéma építés és termékfejlesztés. Márton rendszeresen tart előadásokat szakmai fórumokon a tőkepiaci forrásbevonással, nyilvános tőkepiaci jelenléttel kapcsolatban.

 

bet50_hegyi

Hegyi Ádám
Ügyvezető igazgató, PRIMARE Partners

Hegyi Ádám a PRIMARE Partners ügyvezetője. 21 éves befektetési banki tapasztalattal rendelkezik, fő profilját a vállalatfelvásárlások, vállalatértékesítések és tőkepiaci tranzakciók végrehajtása és az ezekkel összefüggő tanácsadás jelenti. Eddig hozzávetőlegesen 100 ügyletet vezetett sikeresen Magyarországon és a környező országokban. Rendszeresen tart előadásokat és kurzusokat M&A, illetve tőkepiaci témákban magyar és angol nyelven. Ádám a Budapesti Értéktőzsde Kibocsátói Bizottságának elnöke és megalakulása óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tanácsadó Testületének.

 

bet50_schilling

Schilling Dániel
Gazdasági igazgató, Duna House

Schilling Dániel a Duna House Cégcsoport gazdasági igazgatója. Szakmai pályáját a Zurich Financial Services-nél kezdte, majd a Concorde Vállalati Pénzügyek Kft.-nél (későbbi nevén Concorde MB Partners) folytatta. Az elmúlt 10 évben számos M&A és tőkepiaci tranzakcióban vett részt Magyarországon és a régióban, ideértve a Duna House Holding Nyrt. 2016. novemberi IPO-ját is. Dániel 2017. októberében csatlakozott a Duna House Csoporthoz befektetői kapcsolatok és M&A vezetői pozícióban, majd 2018. augusztusától a teljes cégcsoport pénzügyi, kontrolling és számviteli működéséért, valamint a befektetői kapcsolattartási és M&A területeiért felelős.

bet50_nemescsoi

Nemescsói András

Partner, Horváth és Társai ügyvédi Iroda DLA Piper

 

Nemescsói András 2010 óta a DLA Piper Budapesti irodájának partnereként vezeti a Jogvita-rendezési és Szabályozási Csoportot. Szakterületei a pénzügyi-szabályozási ügyek (befektetési szolgáltatások, bankjog, tőzsde és elszámolás), a jogvita-rendezési ügyek, azon belül is elődlegesen a nemzetközi (BIT alapú) választottbírósági jogviták, a pénzügyi és társasági jogi perek, valamint az állami támogatással kapcsolatos tanácsadás. András a Budapesti Értéktőzsde Kibocsátói Bizottságának és Tanácsadó Testületének a tagja, illetve 2016 óta a Befektető-védelmi Alap (Beva) igazgatóságának elnöke. András és csapata az utóbbi években a magyar piacon végrehajtott minden nagyobb tőzsdei bevezetésben jogi tanácsadóként valamilyen formában részt vett.


bet50_molnar

Molnár Gábor
Partner, Horváth és Társai ügyvédi Iroda DLA Piper

Molnár Gábor 2009 óta az iroda partnere, és a budapesti iroda társasági jogi és M&A csoportját vezeti. Befektetőknek és céltársaságoknak egyaránt tanácsadással szolgál határon átnyúló egyesülési és felvásárlási ügyekben, csakúgy mint tőkepiaci tranzakciókban. Gábor számos, Magyarországon a legjelentősebbek közé tartozó private equity tranzakcióban vett részt. Magyarországon az utóbbi években elsősorban hazai és nemzetközi befektetési társaságok részére adott tanácsot azok befektetéseik és tőkekivonásaik ügyeiben. Az utóbbi időben Gábor számos nagy érdeklődésre szert tevő társasági jogi és tőkepiaci perben adott tanácsot, amely megkövetelte mind a magyar, mind a közösségi jog ismeretét.

bet50_hollos

Hollós Gábor
Vezető ügyvéd, Horváth és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper

Hollós Gábor a budapesti iroda társasági jogi és M&A csoportjának egyik vezető ügyvédje. Specialitásai közé tartozik a tőzsdejog, valamint a fúziókkal és a felvásárlásokkal kapcsolatos jogi tanácsadás beruházói és céltársasági oldalon. Ezen felül komoly tapasztalatokkal bír a tőzsdei bevezetésekhez kötődő jogi tanácsadás szinte minden területén. Gábor nagy horderejű M&A tranzakciókat vezet, és a vállalati jog minden aspektusában (felvásárlások, vállalatirányítás, összeolvadások, szétválások, végelszámolási eljárások stb.), valamint a magyar vonatkozású globális szervezeti átstrukturálás területén is nyújt jogi tanácsot ügyfeleinek. Mindemellett jelentős szakértelemmel bír a munkajog és a kereskedelmi jog területein is.

 

bet50_joerg
Joerg Bauer
Elnök-vezérigazgató, Tunsgram Csoport

Joerg Bauer a Tungsgram Csoport tulajdonosa, elnök-vezérigazgatója, a GE Magyarország korábbi elnöke. Korábban a GE Healthcare pénzügyi vezetője volt a kelet-közép-európai régióban, azt megelőzően pedig az Audi és a Mettler-Toledo pénzügyi és management magyarországi területén dolgozott. Joerg Németországban született és nőtt fel, szakmai pályafutását a Deutsche Bundesbank bankáraként kezdte, double-degree diplomáját a Kölni Egyetemen, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte. Egy évig az Oxford Egyetem hallgatója is volt. A Budapesti Sportegyesület Igazgatótanácsának elnöke, a közelmúltban a Vállalati Önkéntes Program tanácsadó testületének elnöke lett, 2017-ben pedig az év külföldi vállalatvezetőjének választották.  

 

bet50_szabo

 Szabó Sándor
Private banking igazgató, MKB Bank

Szabó Sándor az MKB Bank Private Banking üzletágának igazgatója. Diplomáját 1997-ben szerezte a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, pénzügy szakirányon. A diplomázását követően 2006-ig különböző treasury és vállalati területeken dolgozott a K&H-ban és a Citibankban. 2006 és 2009 között befektetői kapcsolattartó volt a K&H Bank anyabankjánál, a KBC Csoportnál, Brüsszelben. 2009-től hét és fél évig vezette a K&H Bank Private Banking Igazgatóságát. 2017 első felében a Dorsum Informatikai Zrt.-nél dolgozott, ahol a wealth management támogató megoldások értékesítéséért felelt Magyarországon és a közép-európai régióban. 2017 júniusa óta vezeti az MKB Bank Private Banking Igazgatóságát.

bet50_helena

Naffa Helena
Vezető részvényelemző, Aegon Alapkezelő

Az Aegon Alapkezelő vezető részvényelemzője, az energia, kiskereskedelem és egészségügyi szektorokat elemzi. 10 éves szakmai pályafutását befektetési banki oldalon szerezte. A Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa, vállalatértékelés és tőkepiacok témakörben oktat és kutat.

bet50_máté_tóth_istván

Máté-Tóth István
Üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes, Budapesti Értéktőzsde

2017 szeptemberétől tölti be a BÉT kereskedésért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját. Korábban az Egyesült Királyságban működő Pénzügyi Magatartási Hatóságon belül a Tőzsdei Bevezetések Hatóságán dolgozott évekig, ahol elsődleges piacokkal kapcsolatos irányelvekkel és szabályozásokkal foglalkozó területeket és projekteket irányított. Pályája első szakaszában, a Credit Suisse-nél, ahol több mint 18 évet dolgozott, részvényelemzőként kezdte, később a Fejlődő Piacok Részvény Elemzési Üzletágának ügyvezető igazgatója lett, végül az Európai Részvénypiaci Elemzések területének a társvezetőjévé nevezték ki.

bet50_lodikata

Lódi Kata
Szakértő, Budapesti Értéktőzsde

2016 januárjától a Kibocsátói Akvizíciós Igazgatóság jogtanácsosaként a potenciális kibocsátókkal, BÉT körüli ökoszisztéma építésével, az ELITE Programmal foglalkozik. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte jogi diplomáját, a jogi szakvizsgát követően az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében Kereskedelmi szakjogász képesítését, majd tőzsdei szakvizsgát tett a Közép-európai Brókerképző Alapítványnál. Korábban tőkepiaci tapasztalatát a CIG Pannonia Életbiztosító Nyrt.-nél alapozta meg befektetői kapcsolattartóként, majd az MNB Tőkepiac Felügyeleti Osztályán felügyelőként, vizsgálóként.

 

bet50_pellion

Pellion Ágnes
Brand, marketing és kommunikációs igazgató, EY

2017 szeptemberétől Pellion Ágnes irányítja az EY Magyarország teljes körű kommunikációját. Felelősségi körébe tartozik a brandépítési feladatok mellett kiemelt stratégiai üzletfejlesztési projektek vezetése is. Több mint 16 éves iparági tapasztalattal, a Coca-Cola Magyarországtól érkezett a tanácsadó vállalathoz, ahol az elmúlt két évben közkapcsolati és kommunikációs vezetőként dolgozott.

 

bet50_balint

Bálint Viktor
Ügyvezető partner, BnL Growth Partners, üzletfejlesztési igazgató, W.UP és Codecool

A média-, pénzügyi tanácsadói, illetve a technológiai szektor vezető pozícióban eltöltött 15 évet követően részt vett az IND Group 2014-es értékesítésében. 2015-ben 2 társával megalakította a BnL Growth Partners-t, amely alapvetően B2B, a fintech területén működő és növekedési fázisban lévő cégekkel dolgozik együtt, tőkebefektetőként és a nemzetközi expanziót támogató tanácsadóként.

  

bet50_bauer

Bauer Péter
Befektetési kapcsolatok osztályvezető, Magyar Telekom

Bauer Péter 2017 decembere óta a Magyar Telekom befektetői kapcsolatokért felelős osztályvezetője. Ezt megelőzően, 3 éven át üzletfejlesztési és portfóliómenedzseri pozíciót töltött be a vállalatnál. Több mint 12 éves pénzügyi, banki tapasztalattal is rendelkezik.


bét50_bozsik_balázs

Bozsik Balázs
Értékesítési és marketing igazgató, Budapesti Értéktőzsde

2016 januárjától a BÉT igazgatója, jelenleg az Értékesítési és Marketing Igazgatóság vezetőjeként a tőzsde külső és belső kommunikációját, oktatási tevékenységét, nemzetközi kapcsolatait és adatértékesítési üzletágát irányítja. 2006-tól az Erste Befektetési Zrt. online brókeri és online befektetési részlegének létrehozásán dolgozott, majd a társaság Üzletfejlesztési és Marketing Igazgatóságát vezette. Korábban közel hat évig a távközlési szektorban szerzett értékes tapasztalatokat értékesítési, termék- és szolgáltatásfejlesztési területeken.

 

bet50_papp

Papp Róbert
Szenior tanácsadó, Goodwill Communications

2016 februárja óta a Goodwill Communications kommunikációs tanácsadó cég munkatársa. Csapatával több mint 2 éve támogatják a Budapesti Értéktőzsde PR- és online kommunikációját. Róbert több a BÉT-en jegyzett kibocsátó, Így az ALTEO befektetői kommunikációjában is részt vesz. Ügyfelei közé tartozott az OTP Bank és a DLA Piper is.

 

Az előadók listáját folyamatosan frissítjük!