Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója az új részvények első kereskedési napja kapcsán kiemelte: „A legfontosabb feladatunk, hogy megmutassuk a nekünk bizalmat szavazó befektetőknek, hogy jó döntés volt a vállalat papírjaiba fektetni a megtakarításukat. Megyünk tovább előre a növekedési stratégiánk megvalósításában. A most záróaktusához érkezett első nyilvános részvényértékesítés korántsem jelenti a végét a szervezett tőkepiacokon való ténykedésünknek. Ma már van egy jelentős tőkepiaci track recordunk, hamarosan jöhet egy újabb kötvényprogram vagy egy-két éven belül akár egy másodlagos nyilvános részvényértékesítés is.”

A Budapesti Értéktőzsde számára az ALTEO Group sikeres részvénykibocsátása azt bizonyítja, hogy érdemes a hazai vállalatoknak a BÉT-et választaniuk, amennyiben forrást keresnek fejlesztéseik, beruházásaik finanszírozásához. A tőzsde a 2016-2020 közötti időszakra vonatkozó stratégiájának megvalósítása során azon dolgozik, hogy további olyan hazai vállalatokat azonosítson és szakmailag támogasson, amelyek potenciális új kibocsátók lehetnek. – mondta el a vállalatcsoport részvényeinek bevezetése alkalmából rendezett tőzsdei kereskedést indító ünnepélyes csengetési ceremónián Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

A tranzakció kapcsán Sarlós Balázs, a vezető forgalmazó UniCredit Bank Hungary Zrt. Tőkepiaci tanácsadás vezetője megjegyezte: „Örömünkre szolgál, hogy egy kiváló magyar céget tudtunk támogatni a tőkepiaci megjelenésében. Büszkék vagyunk arra, hogy oly sok év után az UniCredit elsőként bizonyíthatta befektetési banki szakértelmét a részvénypiaci tranzakciók előkészítése és megvalósítása terén."

"Az Erste Befektetési Zrt. sikeresen támogatta az ALTEO Group nyilvános részvényértékesítését. Bebizonyosodott, hogy vezető befektetési szolgáltatóként jelentős szerepünk van a lakossági részvény értékesítési piacon is. Terveink között szerepel a Budapesti Értéktőzsde és további kibocsátások támogatása". – mondta el Cselovszki Róbert, a részvényértékesítésben társforgalmazóként részt vevő ERSTE Befektetési Zrt. vezérigazgatója.

"Kifejezetten örömteli és példaértékű, hogy a mostani elsődleges részvényértékesítés csupán jelentős mérföldköve az ALTEO Group szervezett tőkepiaci jelenlétének, és már szerepelnek a tervekben további lépések" – közölte Bánfi Zoltán, a tranzakcióban társforgalmazói szerepet betöltő MKB Bank ügyvezető igazgatója. Szerinte a jó példát egyre többen követik majd, ami ismét pezsgést hozhat a Budapesti Értéktőzsdére, a lakossági és intézményi befektetőknek egyaránt jó lehetőséget kínálva arra, hogy profitáljanak a sikersztorikból.