A nyilvános értékesítés keretében felkínált 150 ezer darab részvénnyel szemben 350.732 darab részvényre érkezett érvényes jegyzés, amelyből 311.550 darab részvény tekintetében kerültek jegyzések elfogadásra 1,2 milliárd forint értékben. Ezzel összefüggésben a jegyzési igények kielégítése érdekében 161.550 darab részvény került átcsoportosításra a zártkörű értékesítésben rendelkezésre álló részvénycsomagból. A kedvezményes áron felajánlott 75.000 részvény teljes mennyisége allokálásra került. A kedvezményes részvényekből fejenként 68 darab – illetve amennyiben a leadott jegyzés darabszáma ennél alacsonyabb volt, akkor a befektető jegyzési igényének megfelelő mennyiségű – részvény került értékesítésre, részvényeként 3.564 forintos, kedvezményes áron. A magánbefektetők ezen részvénymennyiség felett a további részvényekhez a zártkörű értékesítési árral megegyező, 3.960 forintos áron jutottak hozzá.

A zártkörű részvényértékesítés keretében 356.600 darab részvény kerül értékesítésre 3.960 forintos áron, összesen 1,4 milliárd forint értékben, így a nyilvános értékesítéssel együtt 2,6 milliárd forint értékben került sor részvényértékesítésre. A 3.960 forintos végső ár az intézményi igények nagyságára és a részvények iránti későbbi kereslet fenntartására tekintettel került megállapításra. Az értékesítő részvényes a befolyó tőkeforrásból a közgyűlés felhatalmazása alapján 1,5 milliárd forintot a társaság alaptőkéjének emelésére fordít majd.

Guy és Doron Dymschiz a Duna House Holding Nyrt. társ-vezérigazgatói kiemelték, hogy több mint 3,3 milliárd forint értékű befektetői érdeklődést a Duna House Csoport teljesítménye és céljai iránti kiemelkedő bizalom mellett a magyar tőkepiacra vonatkozó kedvező jelként is értékelik. A kitűzött célnak megfelelően a társaság részvényeinek 22 százaléka került értékesítésre, megteremtve ezzel a részvények likviditásának lehetőségét.

A Duna House Csoport részvények (Ticker: DUNAHOUSE) besorolását és a kereskedés megkezdésének kitűzését a társaság a Budapesti Értéktőzsdénél kezdeményezi. A társaság részvényeivel a kereskedés a BÉT döntése alapján kezdődhet meg, várhatóan a következő két héten belül.