Az Országgyűlés azt követően tárgyalta a tőzsde működését, a tőzsdén jegyzett, tőzsdére lépést tervező vállalatok, továbbá befektetők védelmét szolgáló törvénymódosítási javaslatokat, hogy a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Igazgatósága februárban elfogadta a társaság új stratégiáját. A stratégia sikeres megvalósítása érdekében a BÉT tárgyalást kezdeményezett a kormánnyal a nemzeti tőzsde fejlesztésének lehetőségeiről. Az egyeztetések eredményeként az Országgyűlés olyan módosításokat is végrehajtott a pénzügyi közvetítőrendszert érintő egyes törvényekben, melyek a tőkepiac fejlődését támogatják.

Az Országgyűlés által kedden elfogadott törvénymódosító csomagnak köszönhetően a BÉT a jövőben a tőzsdei bevezetést tervező vállalatok számára szakmai tanácsadást is nyújthat, melynek segítségével a vállalatok az eddiginél több információhoz  juthatnak, megkönnyítve számukra a tőzsdei bevezetést előkészítő folyamatot. A most elfogadott módosítások lehetővé teszik a BÉT számára a tőkepiaci forrásbevonást támogató platformok működtetését is, emellett a BÉT a jövőben előírhatja, hogy egyes tőzsdei termékek bevezetésének és forgalomban tartásának előfeltétele a kibocsátó jó üzleti hírneve. További változtatás a korábbiakhoz képest, hogy a jövőben a már tőzsdén jegyzett cégek számára nem kötelező az időközi vezetőségi beszámoló készítése, ami a kibocsátók számára anyagi és adminisztratív könnyebbséget is jelent.

A Budapesti Értéktőzsde teljes vezetése üdvözli a pénzügyi törvények módosításait, mivel azok egyrészt támogatják a BÉT új stratégiáját, illetve egy olyan átfogó tőkepiac- és tőzsdefejlesztési programnak a megvalósítását, amelynek eredményeképpen a tőzsde hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez és versenyképességéhez közép-és hosszú távon.