Blue-chip részvény forgalom és árfolyamváltozás szeptemberben az előző két hónaphoz hasonló értékben kötöttek üzleteket a befektetők a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacán, ugyanakkor a 166 milliárd forintos forgalom 14,8 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti értéket. A szeptemberi napi átlagforgalom 7,5 milliárd forint volt, ami így felülmúlja az előző hónap 6,9 milliárd, és a tavaly szeptemberi 6,6 milliárd forintos értékét is.

Havi részvénypiaci forgalom

Szeptemberi forgalom

A BUX index szeptemberben alig változott, mindössze 1,1 százalékkal gyengült, míg az elmúlt 12 hónapban összességében 29,3 százalékkal növekedett.

Index értékek relatív változása

Szeptemberi indexek

Szeptemberben a legnagyobb forgalmú részvények közül egyedül az MTELEKOM tudott erősödni (3,9%), a MOL (-2,1%), az OTP (-0,7%) és a Richter (-2,2%) árfolyama esett.

Blue-chip részvény forgalom és árfolyamváltozás

Szeptemberi blue chip forgalom

A részvénypiac duplikált forgalma 332 mrd Ft volt. A szolgáltatók rangsorában változás volt, miután az első helyre ezúttal a Wood & Company Financial Services a.s. került 90 milliárd forintos forgalommal, míg az előző hónap első helyezettje, a Concorde Értékpapír Zrt. a dobogó második fokára szorult 71 milliárd forintos forgalmával. A harmadik helyen ezúttal is az Erste Befektetési Zrt. állt 49 milliárd forintos forgalmával.

Szekciótagok részvényforgalma

Szeptemberi összes bróker forgalom