Megújult formában neves szakértők előadásaival folytatódik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) lakossági befektetőket célzó ingyenes edukációs sorozata, a BÉT Akadémia. A havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő tanfolyam célja, hogy a tőzsde iránt érdeklődők a tőkepiac meghatározó szereplőinek közreműködésével mélyíthessék el pénzügyi ismereteiket. A kezdeményezés hatékonyan támogatja a BÉT azon stratégiai célkitűzését, hogy a hazai pénz- és tőkepiac központi szereplőjeként a tőzsde aktív szerepet vállaljon a lakosság pénzügyi ismereteinek fejlesztésében. Jelenleg is fut a BÉT és a Pénziránytű Alapítvány középiskolásoknak szóló tavaszi tőzsdejátéka, amelyet még idén ősszel a felnőtt korosztály is kipróbálhat, megtapasztalva ezzel a BÉT Akadémián megtanult ismeretek hasznosságát.

bet_akademia_kreativ

BÉT Akadémia tavaly ősszel 9 eseményen várta az érdeklődőket Budapesten, minden alkalommal különböző témákra fókuszálva. „Idén is nagy érdeklődésre számítunk, hiszen csak tavaly ősszel közel ezren voltak kíváncsiak az előadásokra. Az érdeklődők háromszor 20 perces előadás keretében ismerhetik meg az aktuális tőkepiaci folyamatokat és a tőzsdei kereskedéshez elengedhetetlen fogalmakat” – mondta el Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója.

Az idei sorozat első eseményén, 2017. március 28-án Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője a tőzsdei vállalatok osztalékfizetéséről tart előadást, míg Kokas Norbert, a Generali Alapkezelő Zrt. értékesítési vezetője az abszolút hozamú alapok működését mutatja be az érdeklődőknek. Az edukációs sorozat ingyenesen látogató, melynek feltétele az előzetes regisztráció.

Regisztráció, további információk az alábbi oldalon.