Májusban egy kissé gyengébb (177 mrd Ft) volt a részvénypiaci forgalom az előző hónaphoz (181 mrd Ft) képest, és némileg alacsonyabb a tavaly májusi adatnál is (183 mrd Ft). A napi átlagforgalom 8,43 milliárd forint volt. Egy napot lényegében elvesztett a magyar parkett, mert május 30-án az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban sem volt tőzsdei kereskedés. Ezt kompenzálta az utolsó kereskedési nap 21 mrd Ft-os forgalma, ami jelentős részben (75%) a záró-szakaszban bonyolódott.

Havi részvénypiaci forgalom

Májusi forgalom

A BUX index májusban 1,3 %-ot gyengült, ugyanakkor ebben az évben a hazai index még mindig 10,9%-os pluszban tartózkodik. A blue-chipek közül egyedül a Richter tudott emelkedni (4,4%), míg az OTP (-5,6%), a MOL (-6,9%) és a MTELEKOM (-4,4%) teljesítménye is negatív volt, de ezen papírok árváltozásánál érdemes figyelembe venni az osztalékfizetés hatását is.

Index értékek relatív változása

Májusi indexek

Májusi blue-chip részvény forgalom és árfolyamváltozás

Májusi blue chip forgalom

A Concorde Értékpapír Zrt. vezeti a részvénypiaci forgalmi rangsort, de szorosan követi Wood & Company Financial Services a.s. és az Erste Befektetési Zrt. is.

Szekciótagok 2016. májusi részvényforgalmazása (duplikált)

Májusi összes bróker forgalom

Historikus adatok letöltése