Az Alteo és a Duna House 2016-os sikeres tőzsdei részvénykibocsátását követően újabb részvénnyel bővült a Budapesti Értéktőzsde termékpalettája, miután az UBM Holding részvényeivel megindult a kereskedés a T kategóriában.

A 2016-ban 100 milliárd forint körüli árbevételt elért, elsősorban mezőgazdasági termények gyártásával és kereskedelmével foglalkozó csoport legújabb tagja decemberben kérvényezte 1 millió darab, egyenként 100 forint névértékű törzsrészvényének bevezetését a BÉT-re. Az UBM Holding a kérelem benyújtásakor zártkörű részvénytársaságként működött, így a részvények kereskedésének feltétele volt a társaság cégformájának változása.

„Örömünkre szolgál, hogy a tavalyi év két sikeres tőzsdei kibocsátása után máris újabb szereplőt köszönthetünk a Budapesti Értéktőzsdén. A 2016-2020 közötti időszakra vonatkozó stratégiánkban kitűzött célok nem változtak. Idén is tovább dolgozunk azon, hogy újabb hazai vállalatok jelenjenek meg a magyar tőzsdén” – mondta el a bevezetés kapcsán Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója.

Az UBM Holding jelenlegi kizárólagos tulajdonosa, az UB Merchants Kft. 1996-ban szójadara importőrként kezdte el tevékenységét, majd az azt követő 20 évben elért növekedés és bővülés eredményeképpen a társaság köré épülő cégcsoport mára Magyarország egyik meghatározó takarmánygyártójává, valamint fehérje- és gabonakereskedőjévé vált. Az UBM Csoport kiemelten kezeli a K+F területet, és külön figyelmet fordít a leginnovatívabb termékek forgalmazására. A cégcsoport hosszú távú célja a nemzetközi terjeszkedés, így a már jelenleg is meglévő szlovákiai, szerbiai és oroszországi kereskedelmi képviseletek mellett szeretne nyitni a horvát, illetve román piacok felé is.

„Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett az UBM Csoport története, és 20 éves működés után részvényeinkkel belépünk a Budapesti Értéktőzsdére. Ez a lépés hozzájárul növekedési stratégiánk megvalósításához, és reméljük, hogy a következő években további jelentős forrásokat tudunk bevonni a tőzsdén keresztül” – nyilatkozták Horváth Péter és Uzsoki András, az UBM Holding igazgatóságának tagjai.

Az UBM Holding A száz százalékban magyar tulajdonban lévő, tevékenységét 1996-ban kezdő UBM Csoport mára Magyarország egyik legnagyobb takarmányalapanyag-kereskedőjévé, illetve takarmánygyártójává vált. Három fő üzletága a fehérjekereskedelem, a gabonakereskedelem és a takarmány-üzletág, amely területek megközelítőleg egyenlő arányban járulnak hozzá a cégcsoport eredményeihez. Ez a tény és a vezetőség innovatív üzletszemlélete, szakmai tudása óriási stabilitást és biztonságot nyújt a cégcsoport részére. Az UBM Csoport célja, hogy Magyarország után a teljes közép-kelet-európai régióban is meghatározó szereplővé váljon a takarmánygyártás- és kereskedelem piacán. A cégcsoport működésével, illetve a forgalmazott termékekkel kapcsolatos részletes információk a www.ubm.hu címen érhetők el.