Elindult a regisztráció a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös tőzsdejátékára, a BÉT Részvényfutamra. Az ingyenes, 18 kereskedési napon át zajló online versenyen minden 9-14. osztályos, 14 éves vagy annál idősebb diák, illetve tanáraik vehetnek részt, és mérhetik össze tőzsdével kapcsolatos tudásukat. A virtuális tőkével, ugyanakkor valós részvényekkel, valós időben és valós árfolyamok mellett zajló játék során a jövő tőzsdecápái 2 millió forint értékű keret felhasználásával kereskedhetnek. A résztvevők továbbá napi három kvízkérdés helyes megválaszolásával tovább növelhetik portfóliójuk értékét.

A Részvényfutamot az érdeklődők a https://tozsdejatek.bet.hu/ oldalon érhetik el.

A versenyre történő felkészülést a BÉT több módon is támogatja, a magyar tőzsde weboldalán számos, a tőzsdei kereskedéssel kapcsolatos edukációs tartalom és háttéranyag érhető el, amelyek nagymértékben megkönnyítik a Részvényfutamon való sikeres részvételt. A letölthető anyagok között szerepel többek között a tőzsdézés legfontosabb fogalmait tartalmazó Tőzsde ABC, a tőzsdei termékek részletes bemutatása, illetve a tőzsdére lépés, valamint a kereskedés folyamatának ábrázolása is.

A négyhetes versenyt követően a legkiválóbb versenyzők értékes nyereményeket vihetnek haza, többek között Kindle e-book olvasót, Lenovo táblagépet vagy éppen Philips Bluetooth fejhallgatót. A verseny alatt minden játékhét végén heti nyerteseket hirdetnek a szervezők, a legnagyobb portfólió-bővülést elért játékost egy-egy Bluetooth fülhallgatóval jutalmazzák. A Pénziránytű Alapítvány ezen felül 600 ezer forint értékben különdíjakat ajánl fel középiskolai hálózatának legjobban szereplő diákjai és tanárai, valamint a legaktívabb tagiskola számára.

A BÉT Részvényfutamról
Az összesen 18 kereskedési napot felölelő játék a 14 éven felüli, 9-14. osztályos diákokat, valamint tanáraikat szólítja meg. A játék időtartama alatt a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett 21 részvénnyel valós idejű árfolyamok mellett, 2 millió forintos virtuális tőke segítségével tudnak kereskedni a játékosok. Ezen felül a napi három tudásanyag bővítést szolgáló kvíz kérdésekre adott helyes válaszokkal is növelhetik profitjukat, amelyekhez több, tőzsdei témakörre kidolgozott oktatási háttéranyag is segítséget nyújt.