A CER Cargo Holding személyében tovább bővült a 2012-ben Olaszországból útjára indult, Magyarországon a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Értéktőzsde megállapodása nyomán megvalósuló, globálisan több mint 1500 taggal rendelkező ELITE Program. A vasúti árufuvarozással foglalkozó, az idei BÉT50 – Ötven hazai vállalat sikertörténete című kiadványban is bemutatott társaság csatlakozásával a hazai BÉT-ELITE közösség elérte a félszáz résztvevőt.

A nemzetközi vállalatfejlesztést biztosító, két tanévet felölelő képzés nemzetközi gyakorlatok átadásával biztosít naprakész, pragmatikus tudást a résztvevő vállalatok számára, a magyar modulokon keresztül pedig a hazai üzleti környezet sajátosságait – többek között a piac alakulását, a befektetők elvárásait, illetve az adózással és egyéb jogi kötelezettségekkel kapcsolatos ismereteket – is a résztvevők elé tárja. A BÉT európai uniós pályázati forrásból az alkalmas vállalatok számára költségtérítést is biztosít 100 százalékos intenzitással.

A program tagjai a koronavírus-járványra való tekintettel online megoldások segítségével vehetik igénybe a képzést. Emellett a rendkívüli helyzet a program tematikájában is tükröződik: az elmúlt hónapok során előtérbe kerültek a válságálló üzleti stratégiákkal és tudatos vállalatfejlesztéssel kapcsolatos ismeretek, illetve a krízishelyzetekre való felkészítés, ezzel a kezdeményezés elősegíti a vállalatok versenyképességének fenntartását, tevékenységük stabilitását.

A BÉT-ELITE Programhoz ötvenedikként csatlakozó CER Cargo Holding tizenöt évvel ezelőtt alakult, mára Magyarország és a közép-európai régió vezető vasúti árufuvarozó társasága, amely elsősorban speciális, köztük veszélyes, túlsúlyos, túlméretezett áruk szállításával foglalkozik. A dinamikus növekedés – a vállalat árbevétele a 2019-es évben 8 568 millió forintot, adózás előtti eredménye 568 millió forintot tett ki – mellett a fenntarthatóságra is ügyelnek: modern mozdonyaik alkalmasak a villamos energia visszatáplálására, így összességében az elfogyasztott és visszatáplált energia jelentős mértékben javítja a vasúti fuvarozás energiahatékonyságát.

A CER CARGO csoport, a jövőben is tovább kívánja folytatni a megkezdett dinamikus fejlődést, amelynek eredményeként a közép-európai régió vasúti árufuvarozásának egyik meghatározó piaci szereplőjévé kíván válni. A vasúti árufuvarozás folyamataiban és kommunikációjában tradicionálisan konzervatív megközelítésű, amely sok esetben nehezíti ennek a fuvarozási módozatnak a korszerű logisztikai láncban való elhelyezését, a megbízók, potenciális befektetők meggyőzését a vasúti fuvarozás létjogosultságáról, még olyan esetekben is, amikor ez a szakmai oldalról egyértelműen indokoltnak látszik. A CER CARGO Csoport törekvése és filozófiája, hogy sikeresebb üzleti érvényesülése érdekében folyamatos hangsúlyt fektet a modernizálásra, a korszerű ismeretek és eszközök alkalmazására. Ennek szellemében vezetett be egy egyedülállóan komplex, saját fejlesztésű, integrált vasút-irányítási rendszert (RIS – Railway Integrated System) és ezt a célt szem előtt tartva döntött az ELITE Programhoz való csatlakozás mellett is, a BÉT ajánlásával és támogatásával. Ez a lehetőség olyan, a vállalatvezetési és stratégiai célok előkészítését támogató korszerű ismeretekhez segít hozzájutni, amely bizton segíti majd a cégcsoport jövőbeni elképzeléseinek megvalósítását, az ismertségünk erősítését, valamint piaci kommunikációnk fejlesztését.

A jelenlegi helyzetben a megszokottnál is nagyobb jelentőséggel bír, hogy minél több, nemzetközi szinten is versenyképes vállalat legyen jelen a hazai piacon. Ezért is fogadjuk különösen nagy örömmel és büszkeséggel, hogy az ELITE Program egyre népszerűbb a hazai társaságok körében, hiszen ilyen módon egyre több tőzsdeérett, válságálló, a nemzetközi legjobb gyakorlatoknak is megfelelő társaság gyarapítsa a hazai gazdaságot. Ezúton szeretnék gratulálni az ELITE közösség legújabb tagjának, a CER Cargonak, egyúttal csatlakozásra biztatni a dinamikus növekedési tervekkel rendelkező középvállalatokat!

– nyilatkozta Paulovits Márton, a Budapesti Értéktőzsde Kibocsátói akvizíciók igazgatóságának igazgatója.

A Budapesti Értéktőzsde folyamatosan várja az ELITE Program iránt érdeklődőket – a Programról, a jelentkezés módjáról és az immár 50 magyar középvállalatot számláló teljes BÉT-ELITE közösségről itt lehet többet megtudni.

Az ELITE Programról

A Program Olaszországból indult, de mára Európán kívül többek között az Egyesült Államokból, Mexikóból, Szaúd-Arábiából és Kenyából is csatlakoztak már cégek. Magyarországon 2017-től, a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Tőzsdecsoport leányvállalata, az ELITE SpA. együttműködésének köszönhetően van lehetősége a hazai cégeknek a közösséghez csatlakozni. Célja a hosszú távú tőkefinanszírozási formák megismertetése mellett vállalatirányítási módszerek átadása a cégvezetők számára, a pénzügyi kultúra mélyítése, networking lehetőségek biztosítása, illetve a cég ismertségének, a brand értékének növelése.

A több hónapos nemzetközi, angol nyelvű képzés online, illetve személyes részvételt igénylő programokat egyaránt tartalmaz, üzleti iskolák és iparági szereplők (egyetemek, bankok, befektetési szolgáltatók, corporate finance és más tanácsadók, könyvvizsgálók, ügyvédi irodák stb.) együttműködésével folyik. A vállalkozások ezen felül kiegészítő magyar nyelvű modulok segítségével sajátíthatják el a hazai vállalatvezetés és finanszírozás hazai jellegzetességeit, valamint építhetnek kapcsolatokat egymással. A jelentkezések nem személyhez kötöttek, hanem maga a vállalat vesz részt a Programban, az egyes tematikus modulokat, mint például a stratégiaalkotást vagy vállalatértékelést, a cégek releváns vezetői hallgathatják meg.