November elején vette kezdetét az ötödik BÉT Részvényfutam – a Budapesti Értéktőzsde online tőzsdejátéka keretében ezúttal közel 900 induló szállt versenybe. A játékosok négy versenyhéten, húsz kereskedési napon át, fejenként tízmillió forint virtuális tőkével gazdálkodhattak valós időben, valós árfolyamok mellett, a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett részvényekkel.

A játékosok 64 százaléka, 561 fő folytatott aktív kereskedési tevékenységet. A legnépszerűbb platformnak a mobileszközök bizonyultak: a versenyzők több mint fele (54%) telefonról, illetve tabletről játszott. A játék során 12 586 megbízást indítottak, amelyből 83 százalékos arányban 10 433 kötés teljesült.

Az ügyletek jelentős részéért (42%) ezúttal is a blue chip részvények feleltek. A mid-cap papírok ugyanakkor szintén kedveltek voltak: a Masterplast, a 4iG és az Opus hármasa a megbízások közel negyedét (21%) tették ki. A játékosok a részvénykereskedésen túl naponta három kvízkérdésre is választ adhattak, ezzel is növelve virtuális tőkéjüket. A játék végéig 2 555 kvíz került kitöltésre, amelyből 1 105 esetben mindhárom válasz helyesnek bizonyult.

A legeredményesebb Részvényfutam-játékosok értékes nyereményeket vihettek haza: az első helyezett – a játék végére 14 728 790 forintnyi tőkét felhalmozó, azaz több mint 47 százalékos hozamot elért – játékos nyereménye egy 50 000 Ft értékű Extreme Digital vásárlási utalvány, egy limitált kiadású ezüst BÉT emlékérem és a Tőzsdekönyv 2020-as kiadása voltak. A második helyezett egy 30 000 Ft értékű Extreme Digital vásárlási utalvánnyal és egy Tőzsdekönyvvel, a harmadik pedig egy 20 000 Ft értékű Extreme Digital vásárlási utalvánnyal és egy BÉT emlékéremmel gazdagodtak. Emellett minden héten kiosztásra került egy ezüst BÉT emlékérme az adott héten legnagyobb portfóliónövekedést elérő játékosok között.

A Budapesti Értéktőzsde, a Heller Farkas Szakkollégium és a Budapest Investment Club ezúton is gratulál a nyerteseknek!

Kategória: Legnagyobb értékű portfólió

Felhasználónév

Portfólió értéke

Elért hozam

Trader4

14 728 790

47,3%

Kategória: Heti hozamnyertesek
Játékhét Felhasználónév

1.

Luman

2.

Tommy

3.

jonnyB

4.

Jordan Belfort

A BÉT Részvényfutamról

Az összesen 20 kereskedési napot felölelő játék a 16 éven felüli, tőzsde iránt érdeklődőket, különösen az egyetemistákat szólítja meg. A játék időtartama alatt a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett
21 részvénnyel valós idejű árfolyamok mellett, 10 millió forintos virtuális tőke segítségével tudnak kereskedni a játékosok. Ezen felül a napi három tudásanyag bővítést szolgáló kvíz kérdésekre adott helyes válaszokkal is növelhetik profitjukat, amelyekhez több, tőzsdei témakörre kidolgozott oktatási háttéranyag is segítséget nyújt.