40 millió forint, 50 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a BÉT Mentor Program keretén belül a ViVeTech Zrt. Ezzel az informatikai társaság a Megakrán Nyrt., a DM-KER Nyrt., a Gloster Nyrt. és az OXO Technologies Holding Zrt. után az ötödik, amely a BÉT és a Pénzügyminisztérium közös, kis- és középvállalatok tőzsdei megjelenését, felkészülését elősegítő pályázatán támogatást kap.

A hazai tulajdonú ViVeTech Zrt. 2011 óta aktív, tevékenysége elsősorban az IT biztonságra, azon belül többek között az információbiztonsági stratégiák kialakításával, üzletfolytonossági tervek és üzleti hatáselemzések előkészítésével, minőségbiztosítással és projekt menedzsment támogatással kapcsolatos tanácsadásra, illetve saját fejlesztésű, integrált szoftvermegoldása, a ViVeSec révén a fejlesztésre terjed ki. A vállalat eddig főként a hazai kritikus infrastruktúra (KI) szolgáltatók számára szállította megoldásait – a ViVeSec szoftverrel viszont már a nemzetközi terjeszkedés a cél. Ezt is elősegítendő tervezi bevezetni részvényeit a társaság a BÉT középvállalatok számára kialakított platformjára, a BÉT Xtendre.

 „A magyar piacon elért sikereink után elérkezettnek látjuk az időt, hogy Nyugat-Európában is piacra lépjünk. A terjeszkedéshez forrásbevonásra van szükség, és ehhez a tőzsde nyújtotta transzparencia, illetve a tőzsdei cégek iránti fokozott bizalom miatt döntöttünk úgy, hogy a részvénykibocsátás útját választjuk. A Mentor Program keretében elnyert támogatás megerősített minket, hogy helyes döntést hoztunk, hiszen egy nagy lépéssel közelebb kerültünk a BÉT Xtend piachoz. Szeretném megköszönni társaságunk minden munkatársa nevében a Budapesti Értéktőzsde bizalmát.”

- mondta el Márton Miklós, a ViVeTech Zrt. vezérigazgatója.

A BÉT Mentor Programról
A Programot 2017-ben indította el a Budapesti Értéktőzsde. Ennek keretében a hazai kis- és középvállalatok 2022. év végéig fordulhatnak támogatásért a Budapesti Értéktőzsdéhez az ELITE Program, illetve a tőzsdei megjelenés felkészülési költségeinek teljes vagy részleges támogatása érdekében. A BÉT Mentor Program kifejezetten azon vállalkozásokra fókuszál, amelyek felkészítésüket követően alkalmasak lehetnek a tőzsdei bevezetésre, illetve vonzó befektetési lehetőséget jelenthetnek a hazai intézményi vagy egyéni tőkebefektetők számára.

Címzetti felhívás és dokumentumok - KMR 
Címzetti felhívás és dokumentumok - GINOP