Az ingyenesen elérhető online játék 2024. március 4. és 28. között zajlik, a regisztrációs időszak február 19-én kezdődött. A verseny 18 kereskedési napon át tart, lehetőséget adva a középiskolások mellett a 7-8. osztályos diákoknak, valamint tanáraiknak és szüleiknek, hogy próbára tegyék tőzsdei ismereteiket. A résztvevők valós tőzsdei környezetben, a BÉT-en jegyzett részvényekkel, valós idejű árfolyamok mellett, 2 millió forint értékű virtuális tőkével kereskedhetnek. Emellett naponta három kvízkérdés megválaszolásával tovább növelhetik portfóliójuk értékét.

A regisztráció a versenyre a https://tozsdejatek.bet.hu/ oldalon lehetséges.

A Budapesti Értéktőzsde a verseny mellett edukációs tevékenységekkel támogatja a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítését a BÉT e-Akadémia sorozatán és online elérhető ismeretanyagain keresztül. A BÉT Részvényfutam egyedülálló lehetőséget biztosít a fiataloknak és tanáraiknak, hogy kockázatmentesen hozzanak befektetési döntéseket.

A verseny lezárásaként a legjobb versenyzők értékes nyereményekkel - idén többek között egy Lenovo táblagép, egy JBL fülhallgató és egy okosóra is gazdára talál - gazdagodhatnak, amit a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány felajánlása tesz lehetővé.

A BÉT Részvényfutamról

Az összesen 18 kereskedési napot felölelő játék a 7-8. osztályos és a középiskolás diákokat, valamint tanáraikat és szüleiket szólítja meg. A játék időtartama alatt a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett 21 részvénnyel valós idejű árfolyamok mellett, 2 millió forintos virtuális tőke segítségével tudnak kereskedni a játékosok, ezenfelül a napi három kvíz kérdésekre adott helyes válaszokkal is növelhetik profitjukat.