Warsaw_Stock_Exchange_logo_resize.png

 

Varsói Értéktőzsde (WSE or GPW)

LinkedIn

Honlap

A lengyel tőkepiac a Varsói Kereskedelmi Tőzsde 1817-es megalakulásával jött létre. 1989-ben, a lengyelországi kommunista hatalom megdöntését követően, 1991. április 12-én részvénytársasági formában jegyezték be a Varsói Értéktőzsdét.

Megalakulása óta modern tőzsdei értékekkel rendelkezik, amelyet az elektronikus kereskedés és a dematerializált értékpapírok megjelenése is nagyban támogatott, hozzájárulva a Tőzsde folyamatos fejlődéshez.

A Varsói Értéktőzsde az Európai Tőzsdeszövetség (FESE) és az ENSZ Sustainable Stock Exchanges (SSE) fenntarthatósági kezdeményezésének tagja.

bucharest_Stock_Exchange_logo_resize.png

 

Bukaresti Értéktőzsde (BVB)

LinkedIn

Honlap

A Bukaresti Értéktőzsde (BVB), amely a román tőkepiaci finanszírozást igénylő cégek számára nyújt pénzügyi segítséget, a versenyképes tőkepiac fejlesztését tűzte ki célul a közép-kelet-európai régióban.

A közelmúltban jelentős tőkenövekedést tapasztalt az Értéktőzsde, amely nemzeti és nemzetközi, magánszemély és intézményi befektetőktől származik. Ennek segítségével a román tőkepiac növekedési pályára állt, így a gyarapodás tekintetében bizakodó kilátásokkal rendelkezik.

A Bukaresti Értéktőzsde működését 1995-ben állították vissza 50 év után, az azóta tartó folyamatos fejlődésnek köszönhetően mára Románia fő értéktőzsdéjévé lépett elő.

prague_stock_exchange_logo_resize.png

 

Prágai Értéktőzsde (PSE)

LinkedIn

Honlap

A Prágai Értéktőzsde (PSE) a Cseh Köztársaság legidősebb és legnagyobb értékpapírpiaci szolgáltatója.

A Tőzsde és annak leányvállalatai alkotják a PX Csoportot. A Csoport legfontosabb tagja az Értéktőzsdén felül a CSD Prague (Prágai Központi Értékpapír Depozit), amely meghatározó szerepet tölt be a cseh tőkepiacon folytatott, kötvénykereskedelemmel kapcsolatos megállapodások területén.

A Prágai Értéktőzsde az Európai Tőzsdeszövetség (FESE) és a CEESEG tagja.

bsse_logo_resize.png

 

Pozsonyi Értéktőzsde (BSSE)

LinkedIn

Honlap

A Pozsonyi Értéktőzsde (BSSE), amelyet 1991 januárjában hoztak létre bankok és biztosítócégek a Szlovák Köztársaság egyedüli szabályozott kötvénypiaci üzemeltetőjeként tevékenykedik.

Jelenlegi formájában 2001 júniusa óta működik a Szlovák Köztársaság Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélyével.

A Pozsonyi Értéktőzsde részvénytársaságként működik, tagsági alapon, vagyis egyedül az Értéktőzsde tagjai és a Szlovák Nemzeti Bank rendelkezik felhatalmazással az értéktőzsdén történő tranzakciók végrehajtásában.

BÉT-angol-resize.png

 

Budapesti Értéktőzsde (BSE)

LinkedIn

Honlap

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) a hazai pénz- és tőkepiac központi szereplőjeként pénzügyi forrásbevonási lehetőséget nyújt a gazdasági élet szereplőinek, egyúttal a befektetési eszközök széles tárházát biztosítja a befektetők számára. A Tőzsde missziójának tekinti a stabil és független finanszírozásra épülő magyar gazdaság megteremtését és a hazai lakosság és a vállalati szektor pénzügyi kultúrájának folyamatos fejlesztését.

A Budapesti Értéktőzsde az Európai Tőzsdeszövetség (FESE) és az ENSZ Sustainable Stock Exchanges (SSE) fenntarthatósági kezdeményezésének tagja.