Marton Nagy.jpg


Nagy Márton

Alelnök,
Magyar Nemzeti Bank

Nagy Márton 2015. szeptember 1. óta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és a Monetáris Tanács elnökhelyettese. Emellett a Monetáris Tanács és a Pénzügyi Stabilitási Tanács tagja, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Pénzügyi Szakosztályának elnöke.

 

Közgazdasági diplomáját 1999-ben szerezte a Budapesti Corvinus Egyetemen. 1998 és 2000 között az Államadósság Kezelő Központban dolgozott mint makrogazdasági elemző. Az MNB-hez 2002-ben csatlakozott.

 

2014-ben megkapta a Popovics Sándor-díjat, amelyet a negyven év alatti szakemberek kiemelkedő teljesítményének elismeréseként nyújt át a Magyar Nemzeti Bank. Nagy Márton szakterülete a kis- és középvállalatok pénzügyi nehézségeinek enyhítése, illetve a háztartások devizaproblémáinak megoldása.

VéghRichárd_resize.jpg


Végh Richárd
Elnök-vezérigazgató,
Budapesti Értéktőzsde

Végh Richárd 2016. január 1-től a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója és 2017. március 16. óta egyben elnöke is.

 

2013 októbere és 2015 decembere között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Tőkepiaci Felügyeleti Igazgatóságának igazgatójaként irányítása alá tartozott a hazai tőkepiaci intézmények felügyelete, bennfentes kereskedelemmel, piacmanipulációval kapcsolatos piacfelügyeleti vizsgálatok lefolytatása, továbbá a tőkepiaci kibocsátói engedélyek kiadása.

 

2004 és 2013 között a Budapesti Értéktőzsde Üzletpolitikai Igazgatóságán dolgozott különböző pozíciókban.

Adrian Tanase_resize.jpg

 

Adrian Tanase
Vezérigazgató,
Bukaresti Értéktőzsde

Adrian Tanase 2018 januárja óta a Bukaresti Értéktőzsde vezérigazgatója. Tőkepiaci szakértőként közel 20 év tapasztalattal rendelkezik a portfóliómenedzsment területén.

 

Adrian korábban befektetési igazgatóként dolgozott Románia legnagyobb magánnyugdíjpénztáránál, az NN Pensions-nél. Korábban az ING Asset Management Romania vezérigazgatójaként és tőkebefektetői igazgatójaként dolgozott, valamint az ING Life Insurance Romania és a KD Investments korábbi tőkebefektetési igazgatójaként is tevékenykedett.

 

Közgazdász végzettségű, alapszakon gazdasági, kibernetikai, statisztikai és informatikai területen végzett a Bukaresti Közgazdaságtudományi Akadémián, emellett CFA oklevéllel is rendelkezik.

dr. Marek Dietl_Warsaw_resize.jpg

 

Marek Dietl
Vezérigazgató,
Varsói Értéktőzsde

Marek Dietl 2017 júniusa óta a Varsói Értéktőzsde vezérigazgatója.

 

A Varsói Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett, PhD oklevelét a Lengyel Tudományos Akadémia Közdazdaságtudományi Intézményében szerezte. 1999 és 2008 között a Simon-Kucher & Partners nemzetközi tanácsadócégénél dolgozott, később a Krajowy Fundusz Kapitałowy-nál volt előbb befektetési menedzser, majd befektetési alelnök, egészen 2012-ig. Emellett több mint 20 lengyel cég felügyelőbizottságának, vizsgálóbizottságának és befektetési (kiválasztási) tanácsának tagjaként tevékenykedett.

 

Jelenleg Lengyelország miniszterelnökének és a lengyel Energiaszabályozó Hivatal miniszterének tanácsadója.