Marton Nagy.jpg


Nagy Márton

Alelnök,
Magyar Nemzeti Bank

Nagy Márton 2015. szeptember 1. óta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és a Monetáris Tanács elnökhelyettese. Emellett a Monetáris Tanács és a Pénzügyi Stabilitási Tanács tagja, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Pénzügyi Szakosztályának elnöke.

 

Közgazdasági diplomáját 1999-ben szerezte a Budapesti Corvinus Egyetemen. 1998 és 2000 között az Államadósság Kezelő Központban dolgozott mint makrogazdasági elemző. Az MNB-hez 2002-ben csatlakozott.

 

2014-ben megkapta a Popovics Sándor-díjat, amelyet a negyven év alatti szakemberek kiemelkedő teljesítményének elismeréseként nyújt át a Magyar Nemzeti Bank. Nagy Márton szakterülete a kis- és középvállalatok pénzügyi nehézségeinek enyhítése, illetve a háztartások devizaproblémáinak megoldása.

VéghRichárd_resize.jpg


Végh Richárd
Elnök-vezérigazgató,
Budapesti Értéktőzsde

Végh Richárd 2016. január 1-től a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója és 2017. március 16. óta egyben elnöke is.

 

2013 októbere és 2015 decembere között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Tőkepiaci Felügyeleti Igazgatóságának igazgatójaként irányítása alá tartozott a hazai tőkepiaci intézmények felügyelete, bennfentes kereskedelemmel, piacmanipulációval kapcsolatos piacfelügyeleti vizsgálatok lefolytatása, továbbá a tőkepiaci kibocsátói engedélyek kiadása.

 

2004 és 2013 között a Budapesti Értéktőzsde Üzletpolitikai Igazgatóságán dolgozott különböző pozíciókban.

PetrKoblic_resize.jpg


Petr KOBLIC
Elnök-vezérigazgató,
Prágai Értéktőzsde

 

 

Petr Koblic a Prágai Közgazdasági Egyetem elvégzését követően 1993-ban kezdte meg pénzügyi karrierjét mint pénzügypiaci elemző. 1997-ben kincstári igazgatóhelyettessé léptették elő. 1997 és 1998 között a Patria Finance sales menedzsereként tevékenykedett. 1998 júniusában a CA IB Securities elnök-vezérigazgatójaként felelt a vállalat kereskedelmi tevékenységéért.

 

2004 szeptemberében választották meg a Prágai Értéktőzsde elnök-vezérigazgatójává. 2012-ben a CEE Stock Eexchange Group AG igazgatótanácsának tagja lett. A Bécsi Értéktőzsde pénzügyi igazgatója, valamint a Prágai Központi Értéktár igazgatótanácsának elnöke. 2007 februárjában a Közép-Európai Energiatőzsde elnökévé választotta. 2018-ban megválasztották az Európai Tőzsdeszövetség (FESE) elnökének. Mindemellett a Közép-Európai Gázközpont felügyelőtanácsának tagja.

 

Karrierje során Petr Koblic szolgált a Cseh Tőzsdekereskedelmi Szövetség tanácsának tagjaként, a Ljubljanai Értéktőzsde elnökeként, a Budapesti Értéktőzsde igazgatótanácsának tagjaként. Jelenleg a Cseh Befektetési Kártalanítási Alap igazgatótanácsának elnöke. Rendelkezik csehországi és egyesült államokbeli bróker tevékenységre vonatkozó engedéllyel.

 

peter_kubricky_resize.jpg

 

Peter KUBRICKY
Vezérigazgató,
Pozsonyi Értéktőzsde

A Pozsonyi Közgazdasági Egyetem elvégzése óta Peter Kubricky 22 éve elkötelezett a Szlovák Köztársaság tőkepiaci fejlesztésé iránt.

 

Széleskörű tapasztalattal rendelkezik, a tőkepiac infrastruktúra számos szegmensében megfordult. Éveken át dolgozott a Szlovák Pénzügyminisztériumban, a Központi Értéktárban, később pedig befektetési vállalatoknál is megfordult. Mielőtt a Pozsonyi Értéktőzsdénél helyezkedett el, a Szlovák Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél és a Szlovák Nemzeti Banknál dolgozott.

dr. Marek Dietl_Warsaw_resize.jpg

 

Marek Dietl
Vezérigazgató,
Varsói Értéktőzsde

Marek Dietl 2017 júniusa óta a Varsói Értéktőzsde vezérigazgatója.

 

A Varsói Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett, PhD oklevelét a Lengyel Tudományos Akadémia Közdazdaságtudományi Intézményében szerezte. 1999 és 2008 között a Simon-Kucher & Partners nemzetközi tanácsadócégénél dolgozott, később a Krajowy Fundusz Kapitałowy-nál volt előbb befektetési menedzser, majd befektetési alelnök, egészen 2012-ig. Emellett több mint 20 lengyel cég felügyelőbizottságának, vizsgálóbizottságának és befektetési (kiválasztási) tanácsának tagjaként tevékenykedett.

 

Jelenleg Lengyelország miniszterelnökének és a lengyel Energiaszabályozó Hivatal miniszterének tanácsadója.