A Budapesti Értéktőzsde zöld pénzügyi törekvései

ESG_prezi_screenshot.png

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Felelős Vállalatirányítás Szakosztályának tisztújító ülésén a BÉT zöld pénzügyi törekvéseiről tartott előadást, amelyben egyúttal a BÉT ESG útmutatójának nyilvános konzultációra bocsátását is bejelentette.

A prezentáció ITT érhető el.

 

BÉT50 Klub Online: ifj. Chickán Attila előadása

2020. november 26-án harmadik alkalommal, ezúttal online formában került megrendezésre a Budapesti Értéktőzsde exkluzív vállalati találkozója, a BÉT50 Klub. A rendezvény keretén belül ifj. Chickán Attila, az ALTEO vezérigazgatója a társaság ESG szempontok menti, szisztematikus építkezésével kapcsolatban tartott előadást.

Az előadás az alábbi hivatkozáson megtekinthető:

 

BÉT e-Akadémia: Mindent az impact investingről

Milyen szempontokat érdemes követni, ha fenntartható és társadalmilag felelős befektetéseket szeretnénk a magunkénak tudni? Hogyan kötődnek a befektetésekhez társadalmi hatások, célok? Mi az összefüggés a digitalizáció, az ESG és az impact investment között?

Ezekről a kérdésekről beszélgetett a nyári BÉT e-Akadémia ingyenes online kurzusán Bozsik Balázs, a BÉT tanácsadója, Faluvégi Balázs, a Blueopes alapítója és elnök-vezérigazgatója, valamint Eszter Elemér, a PBG FMC és az Impact Ventures igazgatóságának elnöke.