A METU elkötelezett amellett, hogy gyakorlati tudást adjon hallgatóinak, így feladatának tekinti a valós szakmai területek, szereplők megismertetését. A BÉT prioritásként kezeli a hazai lakosság és a vállalati szektor pénzügyi kultúrájának folyamatos fejlesztését, amelynek fontos eleme a következő generáció edukációja is.

A felek ennek jegyében számos közös célt határoztak meg: közös gyakornoki, hallgatói programot alakítanak ki, továbbképzési- kutatási programokat valósítanak meg. A tervek szerint az operatív működés során is támogathatják egymás törekvéseit, legyen szó vendégelőadók, vagy - a vizsgák esetében - vendégelnökök delegálásáról, szakdolgozati témajavaslatok kidolgozásáról vagy hallgatói rendezvények szervezéséről.

A megállapodás aláírására a mai napon, a Budapesti Értéktőzsde székhelyén került sor. Az aláírási ceremónián Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója és Prof. Dr. Kocziszky György, a METU rektora is részt vettek.

A Budapesti Metropolitan Egyetem és a Budapesti Értéktőzsde közötti stratégiai partnerség hozzájárul a hallgatók szakmai fejlődéséhez és a pénzügyi szektorban való eredményesebb elhelyezkedésükhöz. Ez a kezdeményezés hallgatóink számára lehetőséget teremt arra, hogy elismert pénzügyi szakemberek tolmácsolásában tekinthessenek be ennek a jelentős intézménynek a tevékenységébe.„ - mondta el Prof. Dr. Kocziszky György, a METU rektora.

„A Budapesti Értéktőzsde elkötelezettje a következő generáció pénzügyi képzésének, ezért számos kezdeményezés keretében támogatja ezen korosztály fejlődését, szakmai karrierjének megkezdését. A Budapesti Metropolitan Egyetemmel megkötött együttműködési szerződés szervesen illeszkedik ezen törekvésbe. Meggyőződésem, hogy a két intézmény koordinált tevékenysége sokak javára válik.” - tette hozzá Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

 

Sajtókapcsolat

BÉT Kommunikációmedia@bse.hu; www.bet.hu