A június 23-án lezajlott sikeres kötvényaukció során a WINGHOLDING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. 18,4 millió euró össznévértékű, 3 éves futamidejű, évi 4 százalékos kamatozású kötvényei találtak gazdára. Az aukción intézményi befektetők tehettek ajánlatot, egyenként minimum 100 darab ezer euró névérékű, összesen 100 ezer euró össznévértékű kötvényre. Az OTP a most kibocsátott kötvényekre árjegyzési tevékenységet vállal, ügyletenként maximum 75 ezer euró névértékre 200 bázispontos árrés (spread) mellett.

A WINGHOLDING a hazai ingatlanpiac egyik legnagyobb vállalkozása jelentős projektportfolióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A vállalat 1999-es alapítása óta mintegy 450 ezer négyzetméter ingatlant fejlesztett, míg a saját tulajdonú ingatlanportfoliója meghaladja a 350 ezer négyzetmétert.

Wingholding 1 

A cég irodákat, ipari és logisztikai projekteket, valamint bevásárlóközpontokat valósít meg. Fejlesztései közé tartoznak Magyarország olyan meghatározó épületei, mint például az új Corvinus egyetemi épület, az Allianz székháza, a Millenáris Irodaházak, az East Gate Business Park, vagy a Hegyvidék Bevásárlóközpont. A WINGHOLDING futó fejlesztései a hamarosan átadásra kerülő, Váci úti V17 irodaház, melynek fő bérlője az E.On, a Magyar Telekom új székháza és a Magyar Nobel-díjasok K+F Park I. üteme a budai Duna-parton.

A BÉT piacfejlesztési stratégiájának része a kötvény finanszírozás elősegítése és a kötvényforgalom tőzsdére terelése. Ennek idei első állomásaként üdvözlendő a WINGHOLDING Zrt. kötvényeinek hazai parkettre történő bevezetése.

Wingholding 2