A Budapesti Értéktőzsdén idén immáron tízedik alkalommal adták át a BÉT által 2004-ben alapított Kochmeister-díjat. Az idei díjátadó különlegessége, hogy mind a 10 éve alapított díj, mind pedig a 150 éve megalakult magyar tőzsde kerek évfordulót ünnepelnek. A díj névadója pedig az a báró Kochmeister Frigyes, aki 1864-ben vezető szerepet játszott a pesti tőzsde létrejöttében, majd később a Tőzsde első elnökeként éveken át irányította is az intézményt.

Az 1.000.000,- forint összdíjazású, évente meghirdetett díjjal a Budapesti Értéktőzsde Zrt. olyan tehetséges fiatalokat jutalmaz, akik előre meghatározott, a tőzsdével, tőkepiaccal kapcsolatos témakörökben a legjobb tanulmányokat készítik el. Az idén beérkezett pályaművek közül 6 dolgozat készítőit kérte fel a zsűri a legjobbaknak járó helyezésért folytatott versengésre.

A szakmai zsűri tagjai a BÉT, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Nemzetközi Bankárképző Központ és a portfolio.hu elismert szakemberei. Az elismeréseket Katona Zsolt, a BÉT vezérigazgatója adta át a díjazottaknak.

A 2014-ben beérkezett dolgozatok közül a szakmai zsűri az alábbiakat díjazta:

I. helyezett

Badics Milán Csaba, Budapesti Corvinus Egyetem

Téma: Portfoliókezelés adatbányászati módszerekkel

A dolgozat letöltéséhez kattintson ide

II. helyezett

Kovács Máté, Budapesti Corvinus Egyetem

Téma: A szélsőséges ármozgások kezelése a Budapesti Értéktőzsdén - A részvényszekció empirikus vizsgálata a Xetra bevezetését követően

A dolgozat letöltéséhez kattintson ide

III. helyezett

Gajdos András, Budapesti Corvinus Egyetem

Téma: A piaci hatékonyság nyomában: a webes hírszentiment automatizált elemzésének lehetőségei

A dolgozat letöltéséhez kattintson ide