A versenyre regisztrált diákok, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a világ több mint 20 tőkepiacán kereskedhettek a selejtezőben. A szervezők edukációs anyagokkal támogatták a munkájukat. Húsz csapat jutott be az elődöntőbe, ahol a saját befektetési stratégiát összefoglaló esszé megírása mellett egy általános pénzügyi és tőzsdei témákkal kapcsolatos diskurzusra is sor került. 

Az elődöntő legjobb öt csapata jutott be a döntőbe, amelynek helyszíne a Budapesti Értéktőzsde volt. A finálé során a résztvevőknek három fő feladatot kellett teljesíteniük: 12 perces prezentációjuk után a zsűri kérdéseket tett fel, majd egy rövid feladatlapon kellett dolgozniuk, végül pedig a hazai tőkepiacról és a BÉT-en szereplő vállalatokról folytattak szakmai beszélgetést.

A zsűri tagjai közt olyan elismert pénzügyi szakemberek értékelték a csapatokat, mint Horváth Tamás a Keler KSZF Központi Szerződő Fél operációs vezetője, Körmöczi Dániel, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatói tanácsadója, befektetői kapcsolattartója, Öcsi Béla, a Nemzetközi Bankárképző Központ vezetője, Kuti Ákos, az MBH Bank Elemzési Centrumának vezetője, Le Phuong Hai Thanh, a Concorde Értékpapír Portfolio Managere és Pletser Tamás, az Erste csoport regionális olaj- és gázelemzője.

A verseny abszolút győztese a Team Trefort csapata lett, amelynek tagjai a ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumot képviselték. Második helyen a Wall Street bikái (Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium) végeztek, míg a harmadik helyen a Wall street wizards (Karinthy Frigyes Gimnázium) csapata szerepelt.

Ahogy a korábbi években, úgy ezúttal is értékes szakmai díjakkal és tárgynyereményekkel jutalmazták a legjobbakat a szervezők: többek között gazdára talált a Nemzetközi Bankárképző Központ 120 órás, tőzsdei szakvizsgára felkészítő tanfolyama és egy szakmai gyakorlat az Erste Befektetési Zrt.-nél. Emellett a győztes csapatnak lehetősége nyílik ellátogatni olyan meghatározó pénz- és tőkepiaci intézményekbe, mint amilyen a Budapesti Értéktőzsde vagy amilyen Magyarország egyetlen klíringháza, a KELER KSZF.

Ez volt a 24. Tőzsdejáték, amely hazánkban a legrégibb múltú pénzügyi vetélkedő a középiskolások számára. Ahogy a korábbi években is, idén is felemelő volt látni a csapatok szakmai felkészültségét, a diákok lelkesedését. Örülök annak, hogy a pénzügyi és ezen belül a befektetési szakma töretlenül a verseny mögött áll. Természetesen nagy köszönet azon középiskoláknak is, ahol a pénzügyi oktatás helyi szintű támogatásával segítik a munkánkat, akár tanfolyamok, szakkörök szervezésével, akár a versenyekre történő felkészítéssel. Mindezek révén azt is látjuk, hogy a verseny hatása jelentősen túlmutat a közvetlen versenyzők körén.” - nyilatkozta Martin Hajdu György, a Közép-európai Brókerképző Alapítvány elnöke és a verseny zsűrijének elnöke.

A KEBA által szervezett tőzsdejáték az egyik legnagyobb múltra visszatekintő, hazai, pénzügyi-tőkepiaci, edukációs kezdeményezés. Büszkék vagyunk rá, hogy a versenyt, amely segít a középiskolásoknak belekóstolni a tőkepiac világába, szakmai partnerként a Budapesti Értéktőzsde is támogathatja. Tesszük ezt a pénzügyi kultúra fejlesztéséért, ami szívügyünk. Az idei színvonalas döntő egyértelműen szemléltette: a következő generáció befektetőit tudatos és kreatív döntéshozás jellemzi. Gratulálok minden versenyzőnek és a díjazott csapatoknak!” - mondta el Körmöczi Dániel, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatói tanácsadója, befektetői kapcsolattartója.