A Budapesti Értéktőzsde stratégiájának 2016 óta egyik sarokköve, hogy támogassa a feltörekvő hazai vállalatok növekedését, a KKV-k tőkepiaci megjelenését. Ezzel a vállalkozások nemcsak új forrásbevonási lehetőséghez jutnak, hanem részesei lehetnek egy támogató ökoszisztémának is.

A Tőzsde továbbra is elkötelezett abban, hogy segítse a hazai vállalatok fejlődését: tudást, finanszírozást, és közösséget nyújtson a piaci szereplőknek. Ezért 2024-től új, egységes, átlátható keretek között, BÉT Mentor név alatt nyújtjuk középvállalati szolgáltatásainkat.

  • Célunk, hogy minden vállalkozás könnyedén megtalálja a fejlődését leginkább segítő eszközöket, finanszírozási lehetőségeket a BÉT kínálatában.
  • Elsődleges fontosságúnak tartjuk a tudásátadást, ezért a BÉT Mentor keretei között a KKV-k minél szélesebb körének elérhetővé kívánjuk tenni képzéseinket.
  • Hiszünk a közösség építő erejében, és bízunk benne, hogy a BÉT Mentor révén tovább bővül a tőkepiac körüli ökoszisztéma.

Az elmúlt években a BÉT középvállalati szolgáltatások széles tárházát indította útjára és vitte sikerre. 2016 óta több mint 500 vállalat vette igénybe szoltáltatásainkat, és mintegy 100 befektető és tanácsadó segítette a közösséget. A BÉT az elmúlt években számos olyan kibocsátót üdvözölhetett középvállalati piacain, a BÉT Xtenden és a BÉT Xbondon, valamint főpiacának Standard kategóriájában, amelyek ezen szolgáltatásokat is felhasználták a sikeres szintlépéshez.

A Tőzsde középvállalati szolgáltatásai a BÉT Mentor keretein belül továbbra is elérhetők:

  • BÉT50 – láthatóság a sikeres hazai vállalatoknak
  • Vállalatfejlesztési képzés – hazai és nemzetközi tudás
  • BÉT Xmatch – exkluzív bemutatkozási lehetőség a befektetők előtt
  • BÉT Xtend – a középvállalatok igényeire szabott részvénypiac
  • NOMAD-ok (kijelölt tanácsadók) – a piacra lépés támogatása
  • BÉT Xbond – a vállalati kötvényfinanszírozás segítése

Hazai vállalatfejlesztési képzéseink a BÉT-közösség összes vállalata számára ingyenesen hozzáférhetőek.

A KKV-k évente több alkalommal vehetnek részt félnapos, komplex stratégiai témákat érintő modulokon, emellett számos rövidebb, interaktív workshopon egy-egy aktuális témában is elmélyülhetnek.

Reméljük, új, egységes értékajánlatunkkal még több sikeres és dinamikus hazai vállalat növekedését és finanszírozását tudjuk segíteni.