Az idén és tavaly is nagy sikerrel megrendezett online játék segítségével a játékosok, középiskolai diákok és tanárok, igazi vagyonuk, pénzük kockáztatása nélkül ismerhetik meg a tőzsdei kereskedés világát, hasznos tőkepiaci, üzletkötési tapasztalatokat és tudást szerezhetnek.

A 2018. februári játékában több mint 1500 diák vett részt. A játékosoknak 2 000 000 forint virtuális tőke állt rendelkezésükre, hogy valós idejű árfolyamadatokat látva kialakíthassák saját portfóliójukat, és a BÉT-en kereskedett értékpapírokat eladhassák és megvehessék. Emellett a játékot részletes Tőzsde ABC és tőzsdei kvíz segítette és színesítette. Az egy hónapig tartó Részvényfutam mérlege alapján a játékosok több mint 20 ezer darab megbízást adtak, összesen 4,4 milliárd forint értékben.

A játék végén a legmagasabb értékű portfólióval rendelkezők értékes nyereményekben részesültek, továbbá a tőzsdekvízt hétről-hétre helyesen kitöltők és a folyamatosan aktív résztvevők is kaptak jutalmakat. A Pénziránytű Alapítvány különdíjakat is felajánlott a Pénziránytű Iskolahálózat legjobb teljesítményt nyújtó szereplői számára.

A Részvényfutam tőzsdejáték jelenleg nem elérhető, a következő játékra azonban már lehet készülni, a verseny oktatási segédanyagai megtekinthetők a honlapon!